- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Електроважмаш» скупився на 47 мільйонів у краматорського заводу «Росатому»

Державне підприємство «Завод «Електроважмаш» без проведення відкритих торгів 22 червня уклало угоду з ПАТ «Енергомашспецсталь» на постачання металу на 47,13 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро [1]».

Замовили щось, класифіковане як «втулка, брус, кільце, опора». Однак жодних даних про ціну придбаних товарів харківське держпідприємство не оприлюднило.

Основним акціонером «Енергомашспецсталі» є кіпрський офшор «EMSS Holdings Limited» зі структури «Росатому» [2]. Керівник машинобудівельного дивізіону російського концерна «Атоменергомаш» Андрій Нікіпелов [3] є головою наглядової ради краматорського підприємства.

[4] [5]

До наглядової ради «Енергомашспецсталі» також входить Сергій Близнюк – син колишнього керівника виконкому Краматорська, голови Донецької ОДА та міністра регіонального розвитку Анатолія Близнюка (Партія регіонів). Гендиректором «Енергомашспецсталі» раніше був Максим Єфімов, нинішній народний деп [6]утат у фракції «БПП».

Нагадаємо, «Електроважмаш» входить до переліку з п’яти держпідприємств, у яких прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв янайшвидше обрати керівників через відкритий конкурс. Хоча заводу ще рік тому обрали керівником Жана-Андре Барбозу, але з ним зрештою не уклали угоду.