- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Одеський «опоблоківець» узяв чверть мільярда на таємний ремонт траси до кордону з Молдовою

[1]Служба автомобільних доріг в Одеській області 2 серпня за результатами тендерів уклала дві угоди з ТОВ «Березівкаагрошляхбуд» про поточний середній ремонт автодороги державного значення Т-16-11 КПП «Олексіївка» – Кодима – Балта на загальну суму 214,90 млн грн. Про це повідомляється [2] у системі [3] «Прозорро».

До кінця 2018 року трасу [4] відремонтують окремими ділянками на таких відрізках загальною протяжністю 42 км:

Середня вартість ремонту становить відповідно 5,81 млн грн. і 4,36 млн грн. за кілометр.

Підсумкові відомості ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

В обох випадках на заробітну плату піде третина відсотка загальної вартості кожного з підрядів, а на прибуток – чверть відсотка.

Сума угод на відсоток нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі в 216,86 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Будівельна компанія Дорсервіс», причому обидва учасники жодного разу не знижували ціни під час аукціонів.

«Березівкаагрошляхбуд» з Одещини належить братам Князю і Роберту Хачатрянам.

Князь Хачатрян є депутатом [5] Одеської облради від «Опозиційного блоку» і помічником [6] нардепа від цієї партії Миколи Скорика. Також він співволодіє ТОВ «Газлідер» разом із Миколою Слабенком – депутатом [7] Березівської райради від тієї ж політсили.

Роберт Хачатрян є співзасновником ТОВ «ДБК Агрошляхбуд» з Арпіне Кіракосян.

Усього з 2009 року переможець виграв тендерів на 796,37 млн грн.

Засновниками «БК Дорсервіс» є Анджела Стерніцька та Едік Грачикович Амірханян, а директором – Андранік Грачикович Амірханян.

Нагадаємо, Хачик Рушанович Амірханян, який може бути дядьком [8] останніх двох, зараз володіє ТОВ «Будівельна компанія «Дорлідер». Раніше воно належало громадянину Росії Вагінаку Аветісяну. Фірма знаходиться за адресою Одеська обл., Комінтернівський р-н, шосе Старокиївське, 21 км, буд. 30а. Там само було прописане [9] ПП «Дорлідер», яке нині зветься «Південьдортех» і належить Гарніку Погосяну. Свого часу власником цієї фірми був громадянин Росії Завен Степанян, а Погосян нею керував.

«Березівкаагрошляхбуд», «БК Дорсервіс» і «БК «Дорлідер» неодноразово змагалися між собою за дорожні підряди.