- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Аеропорт «Бориспіль» за 2 мільйони замовив австрійцям концепцію розвитку до 2040 року

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 27 червня уклало угоду з компанією «Airport Consulting Vienna GmbH» (Австрія) про розробку концепції розвитку за 85 тис євро, або 2,48 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

Закупівлю додаткових послуг у попереднього підрядника провели за переговорною процедурою для уніфікації, оскільки австрійська «ACV» [2] консультує «Бориспіль» уже протягом 20 років [3].

Цьогоріч концепцію розвитку аеропорту оновлять із перспективою до 2040 року, адаптують до законодавства та направлять на розгляд і затвердження Кабміну. Вона міститиме:

Як розповів гендиректор «Борисполя» Павло Рябикін виданню [3] «ABCnews», консультантам дали завдання синхронізувати плани перевізників щодо нарощування флоту із планами розвитку інфраструктури аеропорту. Також вони мають розрахувати, як збільшити пропускну здатність без побудови нової злітно-посадкової смуги: що для цього потрібно добудувати, які будуть потрібні периферійні системи (певного виду рейкове сполучення з Києвом), транспортні комунікації тощо.