- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Керівник «Інформаційних судових систем» заховав від НАЗК нерухомість на березі Десни

В.о. генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Дмитро Дубінко не задекларував 0,33 га землі своїх батьків поблизу Десни з розташованим на ній сімейним маєтком. Про це свідчать е-декларація [1] депутата та дані Публічної кадастрової карти України.

Йдеться про комплекс будівель на території Новосілківської сільради Вишгородського району Київщини. Дубінко задекларував садовий будинок на 152 кв м, решту ж будівель, записаних на батьків, у декларації не згадав.

Майно розташоване на ділянках з цільовим призначенням «для колективного садівництва». Загалом родина володіє 1,73 га землі. З них 1,31 га – для ведення особистого селянського господарства та 0,42 га – під садівництво.

[2]

1,4 га з усієї площі належать Дмитру Дубінку, решта – записані на його батька та матір.

Один з наділів, площею 0,039 га, має два кадастрові номери. Згідно з першим, земля була зареєстрована на менеджера родини Дубінків Ігоря Бурського. Другий запис вказує на те, що влітку 2016 року шмат землі купила матір Дмитра Дубінка Ольга Семенівна. Цільове призначення змінили з колективного садівництва на індивідуальне.

Із Єдиного реєстру судових рішень «Нашим грошам» стало відомо, що Новосілківська сільрада намагається скасувати [3] розпорядження Вишгородської РДА та визнати недійсними державні акти на право власності на земельні ділянки. Серед відповідачів у справі є і Дмитро Дубінко. Однак, з ухвали невідомо, про який з його наділів йде мова.

Ділянка над маєтком Дубінків належать Ларисі Якименко. У березні цього року Вишгородський райсуд Київської області відкрив [4] кримінальне провадження за її позовом до Дмитра Дубінка щодо звільнення земельної ділянки загального користування, відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

ДП «ІСС» розробило, впровадило та адмініструє систему документообігу [5] більшості українських судів. У березні ГПУ повідомила [6] про підозру тодішньому керівнику «ІСС» Віталію Живаєву щодо заволодіння державними коштами через укладення фіктивних договорів на розробку софту з підконтрольними компаніями, що призвело до збитків на суму понад 4,50 млн грн. Виконувати обов’язки директора призначили заступника Живаєва – Дмитра Дубінка. Відомо, що у 2012-2014 роках Дубінко працював замдиректора Департаменту правової роботи у ДФІ України. До цього був [7] радником з юридичних питань, займався приватною юридичною практикою. Торік у вересні Дубінко отримав свідоцтво [8]про право на заняття індивідуальною адвокатською діяльністю.

На початку цього року журналісти програми «Схеми» зафіксували [9], як Дубінко у вечірні години ходив на Банкову до Адміністрації Президента, пояснюючи, що «йде до товариша».