- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Прокладка» виграла у рідної фірми «порошенківця» 40 мільйонів ОГХК на вживані самоскиди

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 30 червня за результатами тендеру замовила ТОВ «Імекс Мінералс» вживаних вантажних автомобілів на 39,60 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

Цьогоріч поставлять вісім уживаних кар’єрних самоскидів БелАЗ-7547 [2] не раніше 2007 року випуску по 4,95 млн грн.

Нещодавно комбінат замовив іншому постачальнику самоскиди БелАЗ-75473 не раніше 2011 р. в. із системою пожежогасіння та кондиціонером по 8,62 млн грн. [3]

Як і тоді, ніяких сертифікатів чи інших документів на техніку надавати не вимагалось, тому точний рік випуску, стан і пробіг невідомі. Товар оплатять протягом півроку після поставки.

Ціна угоди на відсоток нижча від очікуваної вартості закупівлі в 40,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Етар», чия ціна дорівнювала очікуваній сумі. Причому обидва учасники жодного разу не знижували ціну під час аукціону.

Власником столичної «Імекс Мінералс» зі статутним капіталом 1 тис грн. є Олексій Бондаренко із с. Чайки під Києвом. Із травня нею керує криворожець Віталій Кравченко.

За словами [4] нині відстороненого керівника ОГХК Руслана Журила, це інжинірингова компанія, що шукає і наймає субпідрядників.

Вона була створена наприкінці 2014 року, коли Журило очолив ОГХК. Відтоді фірма отримала підрядів філій «Вільногірський ГМК» та «Іршанський ГЗК» на 801,92 млн грн.

Нагадаємо, Генпрокуратура у вересні 2015 року порушила кримінальне [5] провадження за фактом незаконного видобування корисних копалин службовими особами ОГХК. Слідство отримало дозвіл суду на вилучення документів ОГХК та її контрагентів, у тому числі «Імекс мінералс».

Фірма «Етар» із Дніпропетровської області не отримувала держпідрядів, але тричі була єдиним суперником нинішнього переможця на тендерах [6] комбінату щодо оренди [7] і послуг [8] вантажівок. Зараз її засновником є криворожець Анатолій Федорчук, а директором – Олександр Калугін. Федорчук також володіє київським ТОВ «Стандартоптторг» та є бенефіціаром криворізького ОК «Житлово-будівельний кооператив «Восток-39».

Однак принаймні до 2014 року «Етар» належав Олександру Пасічнику, нинішньому депутату [9] Криворізької міськради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Згодом, за даними декларації [10] за 2016 рік, він перейшов на посаду економіста цієї фірми.