- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Мер Чернігова вибрав інвестором міського пляжу сина партнера, інвестиції за якого зробить міський бюджет

Мер Чернігова Владислав Атрошенко 12 червня і підписав генеральну угоду з ФОП Антоном Ковтуном про передачу йому в управління міського пляжу «Золотий берег». У відповідь, підприємець пообіцяв виконати низку робіт з благоустрою пляжу, частину з яких мерія потім замовила іншим фірмам за бюджетні кошти.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав [1] активіст Олександр Гашпар.

Угода з ФОП Ковтун передбачає, що підприємець до 31 липня цього року за свій рахунок  повинен  звести два об’єкти громадського харчування (кафе), зробити накриття чотирьох пергол (бесідок) у дитячій зоні, а також облаштувати, матеріально забезпечити та організувати повноцінне функціонування дитячої зони. А до 1 червня наступного року він має збудувати басейн довжиною 25 м, понтонний майданчик та лазню.

Загалом, передбачено, що приватні інвестиції в облаштування пляжу за цієї угодою складуть не менше $120 тис.

[2] [3] [4]

А 27 червня Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради провело торги по влаштування об’єктів благоустрою та малих архітектурних форм на згаданому міському пляжі «Золотий берег». В аукціоні прийняли участь ТОВ «Буденергомонтаж» та ТОВ «УТБ-Інжиніринг». В ході торгів фірми не змінили свої пропозиції, кращою була ціна «УТБ-Інжиніринг», яка запропонувала виконати роботи за 15,88 млн грн. ЇЇ пропозицію зараз і розглядає мерія. При аналізі тендерної документації виявилося, що басейн, перголи, дитячу зону, фундаменти під заклади громадського харчування, буде робити переможець зазначено тендеру і за рахунок бюджетних коштів, а не за рахунок інвестора.

Крім того, зараз за рахунок коштів місцевого бюджету до пляжу також підводиться електропостачання, а також лоббіюєть прокладання кілометру дороги до пляжу за 17 млн грн.

[5]

Мер Чернігова Атрошенко (перед мікрофоном) та інвестор Ковтун (ліворуч від мера)

Антон Ковтун – син екс-директора чернігівської тютюнової компанії «Ватес» Олександра Ковтуна. В 2012 році Атрошенко купив у Ковтуна-старшого за 3,5 млн. грн недобудову на розі вулиць П’ятницької та Київської в Чернігові при її балансовій вартості у 6 млн. грн. Поліція розслідує [6] кримінальне провадження за цією угодою, звинувачуючи директора «Ватес» у зловживанні службовим становищем.