- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Пінчук і Ахметов без торгу купили у залізниці брухту на чверть мільярда

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» у червні провела два великі аукціони на продаж сталевого брухту на 229,04 млн грн. на електронному майданчику «Tab [1]».

ПАТ «Інтерпайп НТЗ» виграло аукціон на 22 500 тонн [2] сталевого брухту на суму 113,17 млн грн. Компанія Віктора Пінчука придбала по 5 029 грн. за тону сталевий брухт №4, вид №4  – це колеса, бандажі, рами, балки залізничного рухомого складу, непридатні для подальшого використання. «Інтерпайп» є найбільшим постачальником колес для «Укрзалізниці».

Єдиним конкурентом на аукціоні [3] був ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», який не зробив жодного кроку по підвищенню ціни. Відтак «Інтерпайп» виграв аукціон піднявши цну лише на 1%.

ТОВ «Метінвест-ресурс» виграло аукціон на 24 000 тонн [4] сталевого брухту на суму 115,87 млн грн. Йдеться про брухт сталевий №3 вид №3, який по 4 828 грн./т придбав найбільший постачальник рейок «Укрзалізниці».

Єдиним конкурентом на аукціоні [5] було ПАТ «Інтерпайп НТЗ», яке жодного разу не підняло ціну, відтак торги завершились вище початкової ціни лише на 1%.

Жодних інших торгів по цим видам брухту залізниця поки що більше не проводила, відтак порівняти ціну ні з чим.