МЕРТ дало бельгійським юристам ще 23 мільйони на оскарження заборони транзиту через Росію
06.06.2017   //  

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 16 квітня уклало три угоди з юридичною фірмою «Van Bael & Bellis» (Бельгія) про юридичні послуги на загальну суму  800 тис євро, або 23,23 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлі провели за переговорною процедурою.

До кінця року фірма захищатиме права та інтереси України в торговельно-економічній сфері в рамках Світової організації торгівлі:

  • за 280 тис євро – у справі DS 512 «Російська Федерація – Заходи щодо транзиту українських товарів»,
  • за 265 тис євро – у справі щодо застосування Російською Федерацією обмежувальних заходів щодо імпорту продукції походженням з України,
  • за 255 тис євро – у справі DS 499 «Російська Федерація – Заходи щодо імпорту залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання».

За умовами договорів, погодинна ставка постачальника становить 200 євро.

Нагадаємо, торік у липні Росія посилила обмеження транзиту українських товарів через свою територію в треті країни. За даними МЕРТ, це порушує її зобов’язання в рамках СОТ і Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року.

Фірма «Van Bael & Bellis», яку представляє Філіп Де Бар, є провідною в Брюселі в галузі бізнес-права Бельгії, Європейського Союзу та СОТ. Контактною особою у «Прозорро» є партнер фірми Юрій Рудюк. Протягом дії угод юристам заборонено представляти інтереси Росії або компаній, контрольованих чи пов’язаних із нею.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року компанії замовили юридичне представництво у цих же справах на 205 тис євро, або 6,16 млн грн.