Прокуратура не змогла забрати кінотеатр, який Дубневичі перебудовують під ресторан
26.05.2017   //  

Суд відхилив позов прокуратури про розірвання договор між Управлінням комунальної власності Львівської міськради та ТОВ «Круаель» про продаж будівлі колишнього кінотеатру «Дружба».

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів» з посиланням на відповідне рішення Господарського суду Львівської області.

В березні прокуратура звернулась до суду з позовом розірвати договір між управління ЛМР та «Круаель» про купівлю-продаж колишнього кінотеатру у львівському Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

В позові прокуратура вказала, що покупець порушив умови угоди. Цей документ передбачав, що фірма протягом двох років після придбання приміщення проведе реконструкцію під «об’єкт для організації дозвілля, культурних і мистецьких заходів». Окрім того, що реконструкція не була здійснена вчасно, порушено також умови її використання  –  на даний час приміщення колишнього кінотеатру реконструюють під ресторан.

Представники «Круаель» в суді заявили, що жодні економічні інтереси громади Львова не порушено, оскільки фірма заплатило за об’єкт всю передбачену договором суму – 215 тис. грн. ($ 42 тис станом на 2000-й рік).

Суддя вказав, що станом на момент пред’явлення позову кінотеатр перебуває в процесі реконструкції , відтак є передчасним встановлення його майбутнього призначення. Також суд заявив, що не вважає декларацію про початок будівельних робіт «документом, який визначає правовий статус будівлі».

Суд погодився з доказами юристів «Круаель» про те, що вимога прокуратури про розірвання договору купівлі-продажу є безпідставною та необґрунтованою так само як і вимога про повернення майна у власність громади міста.

На момент укладання угоди «Круаель» контролювала родина екс-нардепа від «Партії Регіонів» Володимира Зубика. На початку 2016 року засновниками фірми є є діти народного депутата від БПП Богдана Дубневича – Павло Дубневич, Надія Гичка та Богдана Колодій. Саме після зміни власників підприємства в управлінні архітектури Львівської міськради було зареєстроване звернення «Круаель» про отримання містобудівних умов та обмеження для реконструкції з розширенням кінотеатру «Дружби» під заклад ресторанного господарства.