- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Посадовців заводу «Укроборонпрому» підозрюють у розтраті на запчастинах до авіадвигунів за 66 мільйонів

Військова прокуратура підозрює посадових осіб ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор»  ДК «Укроборонпром» у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до привласнення, розтрати або заволодіння коштами держзаводу під час виконання угод про закупівлю запчастин до двигунів літаків. Про це свідчить низка ухвал [1] Луцького міськрайонного суду від 15 травня.

За даними слідства, у 2015-2016 роках ремонтний завод «Мотор»  уклав угоди про поставку агрегатів та запчастин для авіаційних двигунів з приватними підприємствами. В результаті держзавод перерахував 5 фірмам за запчастини до двигунів військових літаків кошти на загальну суму 65,9 млн грн.:

Підприємство Перерахована сума, млн грн.
ТОВ «Промелектроніка» 9,3
ТОВ «Інтер Авіа Інвест» 22,7
ТОВ «Компанія «Промтехмаркет» 12,4
ТОВ «Авіа-Комплект» 11,9
ТОВ «Імпера Груп» 9,6

Суд задовольнив клопотання військової прокуратури Луцького гарнізону, яка розслідує кримінальне провадження № 42017030220000029 від 03.03.2017, і надав їй доступ до реєстраційної документації 5 приватних фірм, та їх документів звітності, що стосуються укладення договорів з ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» за період з 01.01.2015 по 30.04.2017.

Засновниками [2] запорізького ТОВ «Промелектроніка» є сім’я Гусаків – Анастасія Олександрівна, Сергій Олександрович та Олена Вікторівна. Власниками ТОВ «Інтер Авіа Інвест» з Дніпра є Антон Василенко та Андрій Жигалкевич, який очолює фірму.

Засновником та керівником київської «Компанії «Промтехмаркет» є харків’янин Ігор Пітонов. Власником одеського ТОВ «Авіа-Комплект» є Володимир Яровіков, директор Сергій Пахомов. Засновники «Імпера Груп» з Дніпра Станіслав Сало та Юрій Мушкін, який також є керівником фірми.

«Промелектроніка», «Компанія «Промтехмаркет» та «Авіа-Комплект» раніше фігурували [3] у справі, в рамках якої посадовців ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» підозрювали в розкраданні державних мільйонів під час ремонту літаків-винищувачів та бомбардувальників.

З кінця листопада 2015 року ДП «ЛРЗ «Мотор» очолює Володимир Маракулін. До цього багато років заводом керував Микола Матрунчик, якому в 2013 році Віктор Янукович присвоїв звання Героя України.