- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Половину грошей за сміття від Садового в Староконстянтинові отримає «прокладка» з оточення місцевого мера

КП «Львівспецкомунтранс» домовилося про вивезення сміття на Староконстянтинівське сміттєзвалище в Хмельницькій області за ціною 500 грн. за тону. З цих грошей 282 грн. отримає фірма-посередник з оточення мера Староконстянтинова Миколи Мельничука.

Про це пише [1] видання «Перша міська».

Договір про прийом сміття зі Львова у Старокостянтинов був підписаний 23 лютого 2017 року. Тоді в угоді фігурувало лише дві сторони – Львівське комунальне підприємство і Комбінат комунальних підприємств зі Старокостянтинова. За даними «Наші гроші. Львів», Старокостянтинівський комбінат комунальних підприємств приймав [2] львівське сміття напряму за ціною 350 грн. за тонну.

Але 26 квітня Львівське комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс» підписало новий договір про співпрацю з ТОВ ДВ «Екосвіт», ТОВ «Екостаркон» та Старокостянтинівським комбінатом комунальних підприємств. Документ передбачає щоденне вивезення до 50 тон сміття зі Львова на Староконстянтинівське сміттєзвалище. Вартість послуги – 500 грн. за тону сміття.

В новому договорі з’явилися нові учасники – транспортна компанія зі Львова ТОВ ДВ «Екосвіт», яка доставляє сміття до Старокостянтинова,  а також зареєстроване у вересні  киянами  Ігорем Кущинським та Валерієм Мироновим ТОВ «Екостаркон». Очолює цю фірму Василь Пецух – керівник староконстянтинівського футбольного клубу «Случ». На виборах до Верховної Ради у 2014 році, коли міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук балотувався у депутати, Пецух працював в його виборчому штабі. Мер особисто підтримував кандидатуру Пецуха на посаду керівника місцевої райспоживспілки.

За договором «Екостаркон» мало «сприяти безперешкодному доїзду та у випадку необхідності залучати представників Національної поліції». Також фірма має надавати послуги та проводити роботи щодо розвитку виробничої інфраструктури сміттєзвалища. Вартість цієї послуги фірма оцінила в 281,84 грн/т. Відповідно значно зросла ціна вивезення львівського сміття до Старконстянтинова – до 500 грн/т.