- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фірма привласнила 5 державних мільйонів на ремонті лоцманських катерів – поліція

Поліція підозрює службових осіб ТОВ «Южная Судоремонтная Компания» («ЮСК»)  у привласненні коштів держпідприємства «Адміністрація морських портів України» під час виконання ремонту лоцманських катерів.

Про це свідчить низка [1] ухвал Центрального районного суду м. Миколаєва від 3 травня.

За даними слідства, службовці («ЮСК»), порушуючи законодавство, документально оформили виконання робіт з ремонту лоцманських катерів «ЛК-115» та «Лоцман Коханов» з ТОВ «Вестстрой» за 1,56 млн грн., лоцманського катеру «Альдебаран» з ТОВ «Демо Груп» за 1,91 млн грн. та лоцманського катеру «Капитан Белуха» з ТОВ «Гелеонбуд» за 1,48 млн грн.

Представники «ЮСК» нібито внесли неправдиві відомості в акти приймання-передачі послуг від підприємств, які мають ознаками фіктивності, в результаті чого привласнили державні кошти у сумі 4,96 млн грн.

Суд задовольнив клопотання слідчих СВ Центрального ВП ГУ Національної поліції в Миколаївській області, які розслідують ь кримінальне провадження № 12016150020005725 від 02.12.2016, і надав їм доступ до банківських рахунків та іншої документації «ЮСК».

Власниками [2] ТОВ «Южная Судоремонтная Компания» є Сергій Бурковець і Євген В’ячеславович Сімченко. Фірму називають [3] дочірнім підприємством «Миколаївського тепловозоремонтного заводу», власником і директором котрого є В’ячеслав Сімченко.