- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Укргазвидобування» замовило екс-нардепу компресорних станцій на 83 мільйони

ПАТ «Укргазвидобування» 15 травня за результатами тендеру замовило ПАТ «Науково-виробниче акціонерне товариство «ВНДІкомпресормаш» компресорних станцій на 83,17 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

Цьогоріч поставлять дев’ять станцій компресорних азотних пересувних СДА-10/250 [2]П власного виробництва по 9,24 млн грн. Вони призначені для отримання з атмосферного повітря вибухобезпечної газової суміші, що використовується при випробуваннях та освоєнні нафтових і газових свердловин. У кожен комплект входять:

У вересні 2016 року «Укргазвидобування» замовило цьому ж постачальнику подібні станції СДА-10/250ПУ1 по 9,88 млн грн. [3]

Ціна нинішньої угоди на 16% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 99,00 млн грн.

Конкурентами були ТОВ «Максмед Інтернешнл», ТОВ «Харківський завод будівельних, дорожних і комунальних машин», ПрАТ «Харківський завод транспортного устаткування»», ТОВ Компанія «Кежуйнафтогазтех Україна» і ТОВ «Компрессорс Інтернешнл». Із них лише «Максмед Інтернешнл» знижував ціну під час аукціону разом із переможцем, але все одно лишився другим за ціною.

Сумський «НВАТ «ВНДІкомпресормаш» входить у концерн «Nicmas» [4] разом із низкою підприємств України, Росії та Білорусі. Компанія на 90% належить ТОВ «Нікмас Інжинірінг», яким володіють ТОВ «Домініон Бізнес Парк» і ТОВ «Нікмас».

Кінцевим бенефіціаром є Раїса Дашутіна – дружина екс-нардепа від Соцпартії та члена [5] наглядової ради «Nicmas» Григорія Дашутіна [6]. Обоє входять до складу засновників згаданої фірми «Нікмас».

Крім того, «Укргазвидобування» планує замовити нинішньому переможцю компресорних установок із газопоршневим двигуном СГП-4,5-0,5 на 35,10 млн грн. [7]

Київський «Максмед Інтернешнл» зі статутним капіталом 1 млн грн. Юлії Павліченко. Раніше засновником був [8] Володимир Кашпоров із Донецька, співзасновник донецького юридичного ТОВ «Кеш та партнери» і ДОМО «Патріотичний рух молодих юристів Донбасу». Крім того, він працює [9] у комп’ютерній компанії «30th Meridian».

У 2012 р. засновником суперника був Вячеслав Бочаров із Бердичева, а в 2008 р. – Карен Джаноян з Єревану, який володіє одеським фармацевтичним ТОВ «Максмед-Од».