- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Украчастотнагляд» купив гібриди Toyota Rav4 у півтора рази дешевше, ніж коштували «Міцубіші» Авакова

[1]ДП «Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» 15 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «ВіДі Автострада» гібридних автомобілів за 2,99 млн грн. Про це повідомляється  [2]в системі «Прозорро».

Фірма поставить три позашляховика Toyota Rav4 2,5 Hybrid E-AWD Dynamic E-CVT 2017 року випуску по 998,9 тис грн. кожен. Авто матиме [3] клімат контроль, систему попередження про падіння тиску в шинах, антиблокувальну систему гальмування, протибуксувальну систему, систему стабілізації авто, подушки безпеки, бокові подушки і шторки безпеки, камеру заднього виду, круїз контроль.

У відкритих джерелах є інформація [4], що Toyota Rav4 у комплектації Dynamic 2,5 Hybrid E-AWD E-CVT 2017 можна придбати за 1,02 млн грн., а ціна на Toyota RAV4 Hybrid стартує від 842 тис грн.

Єдиним конкурентом «ВіДі Автострада» було львівське ТОВ «Сервісний центр «Діамант» Павла Волкова з Червонограда. Його пропозиція виявилася вищою від переможця і склала 3,30 млн грн. Очікувана вартість по цьому лоту становила 3,64 млн грн.

«ВіДі Автострада [5]» належить до групи «ВіДі» Віталія Джуринського. [6]

За іншим лотом держпідприємство «Український державний центр радіочастот [7]» хотіло придбати автомобілі для виконання моніторингових робіт по виявленню невизначених діючих передавачів на очікувану суму 7,28 млн грн. Але торги були відмінені [8] через подання для участі в них менше двох тендерних пропозицій.

Нагадаємо, у грудні минулого року грудня Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України уклав угоду з ТОВ «Ніко Діамант» на поставку авто Mitsubishi Outlander PHEV на загальну суму 0,96 млрд грн. Планувалося закупити 635 автомобілів по $56 тис за штуку, що складало більше 1,50 млн грн. В подальшому мова йшла про закупівлю на цю ж суму 736 автівок по $48 тис. За нинішнім курсом це становить 1,25 млн грн., що у півтора рази дорожче від гібридних позашляховиків Тойота для «Укрчатстотнагляду»