КМДА відписала 3 мільйони на проведення «Велодня» на Софійській площі у суботу (додано)
18.05.2017   //  

(додано заяву Оргкомітету Велодня)

Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА 10 травня уклав угоду з ТОВ «Гагарін Медіа» щодо проведення «Велодня» 20 травня за 3,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо фірма зареєструвала авторські права на твір «Опис заходу «Спортивно-масовий захід «Велодень».

На Софійській площі о 10:00 буде організовано флешмоб на 2 тисяч осіб, які створять велику живу фігуру листа каштана – символу Києва. Потім колона велосипедистів проїде за маршрутом: Софійська площа – вул. Володимирська – б-р Тараса Шевченка – вул. Хрещатик – Європейська площа – Володимирський узвіз – Боричів узвіз – вул. Набережно-Хрещатицька – Гаванський міст – вул. Набережно-Рибальська – Московський міст – вул. Труханівська – Парк Дружби Народів.

Послуги організації та проведення заходу обійдуться у 1,21 млн грн., у тому числі:

  • 570 тис грн. – на постановку сценічного дійства з елементами циркового, хореографічного та вокального мистецтва за участі акторів, спортсменів, циркових артистів (приблизно 80 учасників);
  • 540 тис грн. – на створення циклічного відеоконтенту з використанням 3D-технологій для супроводу заходу для провадження інтерактивного голографічного перформансу;
  • 120 тис грн. – на створення творчої концепції заходу з використанням сучасних режисерсько-сценографічних технологій;
  • 30 тис грн. – на створення лазерного шоу (розробка beam show, анімації, лазерного маппінгу).

На забезпечення сценічними конструкціями, лазерним обладнанням і генераторами піде 1,58 млн грн., на забезпечення і обслуговування світлового обладнання – 123 тис грн., звукового обладнання – 91 тис грн.

Фірма «Гагарін Медіа» належить режисерам, продюсерам і сценаристам Дмитру Томашпольському та Олені Дем’яненко, а також Наталі Клісенко і співвласнику видавництва «Абріс» Андрію Азархіну. У 2013 році кінокомпанія презентувала документальний фільм «Я – Мобер» про учасників флешмобів, на який роком раніше отримала від Держкіно 1,30 млн грн.

Після опублікування цієї інформації Оргкомітет Велодня в Києві розповсюдив заяву:

Для того щоб отримати дозволи про проведення нашої акції, нас в офіційному розпоряджені №583 від 17.05.2017 поєднали з церемонією відкриття Велотреку, і назвали “про проведення спортивно-масового заходу “Велодень”.

До відкриття велотреку оргкомітет Велодня не має жодного стосунку, так само як і до тендера, який проводився на його відкриття. Для нас це стало прикрою несподіванкою, яка завдає нам певних репутаційних втрат. Ми дуже просимо не плутати ці 2 події. Урочисте відкриття Велотреку заплановано на 20:00, і там відбуватиметься світлове шоу, виступи артистів, туди запрошено багато гостей.

Натомість – Велодень наймасовіша громадська велосипедна акція в країні, яка збирає декілька тисяч велосипедистів. Ми маєм багато витрат, 200 людей допомогають в організації на волонтерьських засадах, бо Велодень організовують велосипедисти для велосипедистів. Наші спонсори забезпечили нам чудовий призовий фонд, і покривають деякі питання. КМДА забезпечує нас звуком. Ми безмежно вдячні за сприяння та допомогу Патрульній поліції Києва та КП Київдорсервіс за організацію перекриття. Ми дуже вдячні учасникам за те, що підтримували нас і купували футболки. За швидкі, туалети, бензин супроводу, друк, медалі, роботу дизайнерів, фотографів та операторів ми вже заплатили самі. Але ми не маємо ніякого стосунку до тендера.