- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Поліція перевіряє як зоопарк Кернеса розтендерив «волонтерському» кандидату 90 мільйонів на електромережі

Поліція підозрює службових осіб Комунальної організації «Харківський зоологічний парк» у змові зі службовими особами учасників конкурсних торгів, які зоопарк проводив у 2016 році, у зловживанні службовим становищем, що призвело до заволодіння бюджетними коштами у великих розмірах. Про це свідчать ухвали [1] Київського районного суду м. Харкова від 21 квітня.

19 жовтня минулого року за результати тендеру Харківський зоологічний парк» замовив [2] ТОВ «Призма Електрик» реконструкцію мереж електропостачання та освітлення зоопарку за 90,58 млн грн. Єдиним конкурентом фірми-переможця було ТОВ «МПК Енергопостач» [3].

Як встановило слідство, тендер було проведено з порушенням прозорості та неупередженості процедури конкурсних торгів.

Крім того, у березні минулого року Харківський зоопарк замовив приватному підприємцю Олександру Волкову 21 тис кг заморожених тушок курей на 966 тис грн. по 46 грн. за 1 кг. Як встановила поліція, вартість аналогічного м’яса птиці в Харкові у березні 2016 року складала 29 грн. за 1 кг, що у півтори рази вище від закупленого зоопарком.

Суд надав слідчим СУ ГУ Національної поліції в Харківській області, які розслідують кримінальне провадження № 12016220000000554 від 19.05.2016, доступ до фінансово-господарських та бухгалтерських документів КО «Харківський зоологічний парк» та ТОВ «Призма Електрик»  за період 2016-2017 рр. У той же час, суд не надав поліції доступ до аналогічних документів приватного підприємця, оскільки правоохоронці їх вже отримували раніше.

Власниками фірми [4] «Призма Електрик»  є Олексій Прийдак та Єгор Ковалевський. Останній у 2015 р. йшов [5] у Харківську облраду від Волонтерської партії України, першим номером списку якої був [6] екс-губернатор Харківщини Ігор Балута. Також Ковалевський і Прийдак володіють ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Делікат» і ТОВ «Завод Призма Електрик».