- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Персонал і учасники «Євробачення» проїдять 10 мільйонів

ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» 3-20 квітня уклало чотири угоди про послуги щодо забезпечення харчування під час пісенного конкурсу «Євробачення – 2017» на загальну суму 9,78 млн грн. Про [1] це повідомляється [2] у системі [3] «Прозорро [4]».

Меню включатиме два види супу, три основних страви, два гарніри, салат-бар, хліб, приправи та олії, солодкі страви, безалкогольні напої. У ньому будуть як українські страви, так і різних народів.

На відкритих торгах для попереднього відбору підрядника перемогло ТОВ «Аква Мед Центр» із ціною 8,86 млн грн. [6], згодом під час переговорної процедури знизило її до 6,49 млн грн. [7], але замовник так і не уклав із ним угоду. Зрештою договір підписали за окремою переговорною процедурою з дорожчим конкурентом фірми – Наталією Артемчук, яка також знизила свою першу ціну.

Підприємець зареєстрований за однією адресою з Наталією Литвиновою. Особа з такими ім’ям і прізвищем працює [5] у «Ariar Catering Service».

Меню включало зокрема паштет із гусячої печінки, або фуа-гра по 129 грн. та Chiken Kyiv із судака з виноградним листям по 189 грн. за порцію. Компанія належить Володимиру Антоненку та кіпрській фірмі «ДБ Груп Лімітед», на яку записане ТОВ «Борисов та партнери» [8] відомого ресторатора Дмитра Борисова.

Деталі щодо меню і цін опубліковані не були. Фірмою володіють донька [10] екс-нардепа Ігоря Калєтніка Владислава, дружина [11] екс-депутата Київради Андрія Миргородського Галина, Наталія Бабчук і кіпрський офшор «Афред Трейдінг Лімітед».

Крім того, триває подача пропозицій на ще один тендер очікуваною вартістю 4,69 млн грн. [12] Йдеться про забезпечення водою червоної доріжки на Площі Конституції біля Маріїнського парку, фуршет офіційної церемонії відкриття та сніданок для голів делегацій і коментаторів у КВЦ «Парковий», фуршети лаундж-зони VIP-шатра перед початком півфіналу та фіналу.