- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Міноборони змусили прийняти куртки на 3 мільйона, терміни по яким були зірвані через грип у Харкові

[1]Суд зобов’язав Міністерство оборони прийняти від ТОВ «ІСО» куртки костюму утеплювача на 2,86 млн грн. Про це свідчить рішення [2] Господарського суду м. Києва.

В листопаді минулого року за результатами торгів Міноборони уклало угоду з «ІСО» на постачання 5000 флісових курток на загальну суму  3,18 млн грн. Форму потрібно було поставити до 20 грудня 2016 року, але потім додатковою угоду строк дії договору продовжили до кінця березня.

В перші тижні дії договору сторони погодили зразки курток та форму їх пакування. Але потім фірма повідомила, що не можу вчасно виконати договір через епідемію грипу в Харкові, внаслідок чого захворіло багато її працівників. На підтвердження цього вона надала довідку Чернігівської регіональної Торгово-промислової палати.

На кінець року Міноборони встигло прийняти тільки 500 курток на загальну суму 318 тис грн.

В середині січня «ІСО» з вернулося до міністерства з проханням надіслати людей для оформлення актів приймання інших курток, але Міноборони відмовилося через закінчення строку дії договору.

Суд вирішив, що військові не надали доказів, що товар неякісний, а тому не мали права відмовлятися його приймати. За думкою суду, строк дії терміну поставок курток закінчувався весною разом з закінчення дії договору, а тому зобов’язав Міноборони оформити приймання форми.

Власником фірми «ІСО» є Сергій Кульбака. Минулого року фірма схожим шляхом через Госпсуд Києва суд змусила [3] Міноборони оформити приймання спальних мішків на суму 2,60 млн грн. Судовий реєстр не містить інформацію про подачу військовими апеляції.