- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Одесити розділили з «укропівцем» два мільярди на дороги Дніпропетровщини

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області з 30 березня по 6 квітня за результатами тендерів повідомила про намір укласти шість угод про поточний середній ремонт автодоріг державного значення на загальну суму 1,81 млрд грн. Про [1] це повідомляється [2] у системі [3] «Прозорро [4]».

Строк виконання робіт за майбутніми договорами – до кінця 2018 року. Формальна економія відносно загальної очікуваної вартості закупівель склала 1,3%.

ТОВ «Автомагістраль-Південь» одеситів Валерія Короткова та Олега Наливанного отримає замовлень на 1,70 млрд грн., а саме:

Вартість ремонту одного кілометра дороги коштує у середньому 11-19 млн грн.

Угоду на чверть мільярда уклали 12 квітня. За нею гарантійний строк на остнову дорожнього одягу становить 8 років, на асфальтобетонне покриття та огородження – 5 років, на знаки і напрямні стовпчики – 2 роки.

Ще 108,39 млн грн. хочуть відписати ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» на окремі ділянки траси М-04 на ділянці км 91+970 – км 148+900 довжиною 57 км.

У цьому випадку ремонт коштує в середньому 1,90 млн грн. за кілометр.

Фірма «УПС» належить сину екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тарасу Палію, депутату [7] Дніпропетровської облради від «УКРОПу» Владиславу Бородіну та латвійській компанії «Fuel Systems, SIA» Оксани Захарової.

Після зміни влади у 2014 р. на Тараса Палія було відкрито два кримінальні провадження [8] щодо привласнення бюджетних коштів на ремонті доріг фірмою «УПС». У 2015 р. обидві справи закрили.

За даними «Центру протидії корупції», департамент благоустрою звільнив [9] секретаря тендерного комітету Наталію Іванюшенко після того, як Державна аудиторська служба виявила порушення при укладенні угоди на 27 млн грн. між міськрадою та «УПСом».

Крім того, торік улітку міськрада повідомила [10], що укладе мирову угоду щодо виплати «УПСу» 109 млн грн. боргу за будівництво дороги.

В окремих торгах також брали участь ТОВ «Ростдорстрой» і ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». За підряд на чверть мільярда хотіло позмагатись ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком», однак його не допустили до аукціону через податкову заборгованість, хоча у відповідній довідці було зазначено протилежне. Фірма оскаржила своє відхилення в АМКУ, але потім відкликала скаргу.

Решту торгів оскаржило ТОВ «СДВ-Гарден», вважаючи низку вимог щодо документів дискримінаційними. Після оприлюднення заперечень замовника скаржник забрав скарги з АМКУ.