- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Прибуток екс-нардепа з 44 мільйонів за ремонт військових літаків – удвічі вищий від зарплат робочих

Військова частина А0215 (Вінниця, командування ВПС) МО України 7 квітня за результатами тендеру замовила ТОВ «Авіаремонтне підприємство «УРАРП» послуги з ремонту авіаційних двигунів на 44,47 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

До 1 листопада виконають середній ремонт восьми авіадвигунів Д-30КП-2 [2] із залученням ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» ДК «Укроборонпром» для капітального ремонту агрегатів, а також розбирання і дефектацію чотирьох таких двигунів.

Йдеться про турбореактивні двоконтурні двигуни з реверсивним пристроєм для військово-транспортних літаків сімейства Іл-76 [3].

На заробітну плату заплановано 1,85 млн грн., тобто чотири відсотки від загальної суми підряду. На прибуток підрядника піде ще вісім відсотків – 3,55 млн грн.

Ціна угоди на 11% нижча від очікуваної вартості, яка становила 49,82 млн грн.

Єдиним конкурентом було ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» [4] ДК «Укроборонпром», чия ціна до гривні дорівнювала очікуваній вартості. При цьому обидва учасники жодного разу не знижували ціни під час аукціону.

Фірма «УРАРП» [5] вперше виграла тендер. Вона належить компанії «Styron Traiding Incorporation Fze» з ОАЕ та українському концерну «Титан», яким керує экс-нардеп [6] Анатолій Льовін.

Засновниками концерну, крім згаданої арабської компанії, є ТОВ «Флайт Сервіс Лтд» і ТОВ «Аеропорт «Чернігів-1», записані знову ж таки на концерн.

Нагадаємо, британська «Avicom Britania Limited», директором і єдиним власником якої є донька Анатолія Льовіна Ганна, вимагає [7] в суді стягнути [8] з Херсонської облради 8,57 млн фунтів стерлінгів (тоді – 294,77 млн грн.) за так і не приватизований аеропорт Херсона.