Апеляційна суддя задекларувала тільки один з трьох своїх будинків під Києвом (фото)
24.03.2017   //  

Суддя Київського апеляційного господарського суду Оксана Тищенко задекларувала у власності садовий будинок в селі Дзвінкове під Києвом, але до декларації не потрапили розташовані на цьому ж подвір’ї ще дві будівлі.

Про це повідомляє проект «Prosud».

З декларацій про доходи за 2013-2016 рік відомо, що Тищенко живе на зарплату та матеріальну допомогу, вона – мати-одиначка.

В її власності знаходиться дві квартири в Києві площею 55 та 142 кв м. Одне з помешкань розташоване в Солом’янському районі столиці.

В декларації за 2015 рік суддя також вказує окрім чималої кількості землі – 0,44 га, недобудову, яка знаходиться в с. Дзвінкове неподалік Києва. В декларації це  садовий будинок площею 200 кв м.

Насправді, на цій земельній ділянці розміщено відразу три будинки, їх загальна площа значно перевищує задекларовані 200 кв м.

Згідно даних Google Earth всі три будинки зведені ще в 2011 році, а з 2014-го мають такий самий вигляд як і тепер.

Закон «Про запобігання корупції» вимагає, щоб декларант звітував про всі об’єкти незавершеного будівництва, якими він володіє. Часткове декларування вважається порушенням закону.

Крім того, Тищенко володіє автомобілем Lexus RX350 2011 року випуску, право керувати яким їй належить з 2014 року. Але в декларації за той рік авто вона не згадала.

Наприкінці квітня 2016 року під час проходження оцінювання Вища кваліфікаційна комісія оголосила перерву перевірки щодо судді Оксани Тищенко. Одна з причин – великий показник скасованих постанов у суді вищої інстанції.