Суд за амністією звільнив від покарання керівника установи Міноборони, який розтратив 135 тисяч
16.03.2017   //  

Богунський районний суд м. Житомира призначив колишньому тимчасово виконуючому обов’язки начальника установи Міністерства оборони України «643 управління начальника робіт» («643 УНР») Павлу Чубу покарання у вигляді 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади і за амністію звільнив його від покарання. Про свідчить вирок суду від 6 березня.

У 2013 році за вказівкою Чуба бухгалтер «643 УНР» (установа займається будівельними роботами) перерахувала ТОВ «Бартком-інвестмент» 56 тис грн. за нібито відремонтований бульдозер ДЗ-27, ремонт якого ніхто не робив, а всю необхідну документацію керівник установи Міноборони підробив.

Того ж року за вказівками Чуба особі безоплатно передали два гідроциліндра до екскаватора ЕО-4321 вартістю 14 тис грн. Крім того, т.в.о. «643 УНР» реалізував ПП «Вікторія» складові частини «копрової установки СП-49В» за 16 тис грн., хоча їх ринкова вартість на той час становила 81 тис грн.

Таким чином, усього Чуб розтратив і завдав державі збитків на 135 тис грн.

Колишній керівник установи Міноборони свою вину визнав. Суд призначив йому 2 роки обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих функцій на 2 роки і за амністією звільнив від покарання повністю, врахувавши, що Чуб є батьком неповнолітньої дитини і має право на пільги, встановлені для ветеранів війни – учасників бойових дій.

Крім того, суд також стягнув з колишнього керівника установи Міністерства на користь «643 УНР» 121,9 тис грн. матеріальної шкоди.