- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Суддя з маєтком під Києвом офіційно тулиться в 12-метровій кімнатці гуртожитку

[1]Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Оксана Епель безкоштовно проживає в орендованому великому будинку під Києвом, але офіційно виймає невелику кімнату в столичному гуртожитку. Проживання в гуртожитку може бути підставою для отримання службового житла.

Про це пише [2] проект Prosud.

Декларації судді за  2013 рік та за 2015-2016 роки свідчать, що дохід родини в основному складають кошти чоловіка – Олександра Епеля, які він отримав від відчуження майна та цінних паперів. Але з декларації не відомо, яке майно продавалося, суддя не поянила [3] походження цих доходів.

Олександр Епель – донецький підприємець, тісно пов’язаний з екс-міністром доходів та зборів часів Януковича Олександром Клименком. Також Олександр Епель є керівником та одним із власників «Акціонерно-комерційного банку «Капітал». Родина судді володіє низкою земельних ділянок в Донецькій області, Криму та ділянкою під Києвом – в с Лісники, площею 2511 кв м.

[4]

У родини великий будинок в Донецьку, але зараз вона орендує будинок в згаданих Лісниках площею 305 кв м. При цьому, в декларації судді відсутні дані щодо витрат на оренду, що свідчить про безкоштовне користування цим житлом. В цьому селі сім’я Епелів будує свій власний будинок, площа якого 841 кв м.

В Києві суддя винаймає невеличку кімнату в гуртожитку, площа помешкання – 12 кв м. Ця ситуація може мати пояснення, про бажання її використати для отримання службового житла в столиці.

В липні 2016 року суддя Оксана Епель пройшла [5] первинне кваліфікаційне оцінювання та підтвердила здатність вершити правосуддя. Незважаючи на невідповідність доходів та майна судді, виявлених НАБУ, голова ВККС Голова Вищої кваліфікаційної комісії Сергій Козьяков заявив, що вона надала вичерпні пояснення походженню своїх статків. Козьков лише порадив Епель користуватися «більш скоромними» автівками в робочих поїздках. Нині в користуванні судді Jaguar XF 2008 р.в., Porsche Cayenne 2011 р.в., Volkswagen CC 2012 р.в. та Lexus RX350 2008 р.в.

Нині суддя Оксана Епель є кандидатом до складу Вищої ради правосуддя – органу, на який покладена найважливіша задача щодо очищення судової системи.