- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Безкоштовні» млинці від Філатова на Масляну коштували містянам, як буханець хліба, а стаканчик чаю вилився у 10 гривень

[1]

За ці млинці бюджет Дніпра платив як за буханець хліба

КП «Організаційно-аналітична служба» Дніпропетровської міської ради 24 лютого за результатами тендеру замовило ФОП Єрмоченко Геннадій Михайлович послуги з організації і проведення свята «Масляна» за 1,29 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [2].

Для свята [3], яке проходило [4] 25-26 лютого у Дніпрі на площі Героїв Майдану, замовили:

Млинці мали виготовляти у шести наметах із розрахунку по 1 100 порцій на кожен із двох днів свята. Чай розливали в одному місці по 2 тисяч порцій на день.

Таким чином, млинці коштували по 8,25 грн., а чай – 10,23 грн. за порцію.

Це можна порівняти з ціною буханця хліба або вартістю одного сніданку чи обіду [5] в школах Дніпра. Натомість у вуличних кофейнях та автоматах, а також у швидких потягах «Укрзалізниці» чай коштує значно дешевше – до 6 грн.

У день підписання умови договору змінили через покращення якості предмета закупівлі та зміну сторонніх показників, однак додаткова угода не була оприлюднена.

Місцевий підприємець Геннадій Єрмоченко вперше виграв тендер. У держреєстрі він указав номер телефону +380676188080, який також використовує ТОВ «Грана Днепр» [6] Артема Конякіна, яким керує Євгенія Клименкова.

Єдиним конкурентом із вищою на два відсотки ціною був ФОП Лебідь Максим Павлович. На відміну переможця, він не подав у складі пропозиції погодження від гуртів про участь у святі. Обидва учасники жодного разу не знижували ціни під час аукціону.