- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Суд оштрафував на 5 тисяч податківку, яка за хабар обіцяла підприємцю знизити податки з 7 мільйонів до 20 тисяч

Суд оштрафував на 5100 грн. начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб Новоукраїнської ОДПІ Головного управління ДФС у Кіровоградській області Світлану Грінченко, яка за хабар пообіцяла приватному підприємцю вплинути на свого начальника, щоб він зменшив розмір сплати донарахованих сум податків разом зі штрафними санкціями.

Про це свідчить вирок [1] Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області від 9 лютого.

У 2016 році Світлана Грінченко повідомила підприємцю, що вона провела планову перевірку підприємницької діяльності і виявила факти порушення податкового законодавства. Зокрема, ухилення від сплати податків. Згідно з попередніми обрахунками, розмір донарахованих податків разом з штрафними санкціями склали приблизно 7 млн грн.

Грінченко пообіцяла підприємцю вплинути на начальника Новоукраїнської ОДПІ, з яким мала дружні стосунки і діяла з йог о ініціативи, щоб він зменшив розмір сплати донарахованих податків разом з штрафними санкціями до суми приблизно в 20 тис грн. Але за це підприємець, яка займається торгівлею продуктів харчування, повинна надати 100 тис грн. неправомірної вигоди. Під час спілкування розмір хабара був зменшений до 80 тис грн.

В подальшому правоохоронці затримали Грінченко, коли вона отримала через посередника 80 тис грн., призначених для її начальника.

Суд кваліфікував дії начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб Новоукраїнської ОДПІ як обіцянку за надання неправомірної вигоди третій особі вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч.1 ст. 369-2).

Грінченко уклала угоду з прокурором про визнання винуватості і отримала покарання у вигляді штрафу у розмірі 5100 тис грн.