- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фірма помічника замголови адміністрації Порошенка судиться за 6 тисяч гектарів для видобутку бурштину

[1]Спеціалізований сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Сехівський» (Рівненська обл.), який контролюється людьми з оточення першого заступника голови АП Віталія Ковальчука, намагається в суді відстояти оренду лісу, де нелегально видобувався бурштин.

Про це пише [2] Алла Садовник в «Рівне вечірнє».

У 2003-му кооперативу «Сехівський» віддали в 49-річну оренду 5,6 тис га землі на Рокитнівщині. Офіційно оренду оформили для робіт з лісозаготівлі, але кооператив замість заготівлі лісу почав видобувати там бурштин.

2014 році орендована територія потрапила під перевірку комісії, яка обстежувала землі, що постраждали від незаконного видобутку бурштину. У матеріалах перевірки написали, що «площа порушених земель» становить щонайменше 6,3 га. Після чого прокуратура подала до суду, вказуючи на неналежне виконання кооперативом умов оренди для заготівлі лісу. Перша інстанція задовольнила [3] позов прокуратури, зараз справа знаходиться в апеляційному суді.

В 2015 році у ССОК «Сехівський» змінилися власники. Серед нових засновників — Олександр Тимченко. Це помічник Віталія Чугуннікова – колишнього голови Рівненської ОДА і нардепа в 2012-2014 роках. Команда Чугуннікова керує і нині місцевою облдержадміністрацією, а сам він нині є депутатом обласної ради та очолює «Блок Петра Порошенка» в Рівненській області.

Іншим новим власником кооперативу став депутатський помічник нинішнього першого заступника адміністрації президента Віталія Ковальчука – Костянтин Негода. Ковальчук – близький друг Чугуннікова.

Серед співзасновників «Сехівського» — Антоніна Черниш та Анатолій Крюков.

Торік Крюков та Тимченко стали власниками ще одного підприємства — ТзОВ «Артіль Сехи», зареєстрованого у квартирі на вулиці Волинської Дивізії, 15 у Рівному. Це підприємство спеціалізується, серед іншого, на видобутку корисних копалин та виробництві ювелірних виробів.

Олександр Тимченко разом з Антоніною Черниш також є офіційними власниками ТзОВ «Бурштин Полісся 2», яке має такі ж види діяльності, як і «Артіль Сехи», і зареєстроване на вулиці Відінській, 39-Б.

«Сехівський», «Артіль Сехи» та «Бурштин Полісся 2» складають разом повний цикл видобутку та обробітку бурштину.