- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

НТКУ за 35 мільйонів орендувала для Євробачення виставковий центр на Лівобережці

Національна телекомпанія України 28 грудня уклало угоду з ТОВ «Міжнародний виставковий центр»  про оренду для проведення пісенного конкурсу «Євробачення – 2017» на 35,10 млн грн. Про це повідомляється [1] у системі «Прозорро».

Орендували нежитлові приміщення загальною площею 31 тис кв. м, у тому числі три павільйони та 16 конференц-залів. Їхня відновна вартість визначена у розмірі 1,27 млрд грн.

plan-mvts [2]

Строки оренди окремих об’єктів різняться в межах із 18 березня по 21 травня 2017 року.

Також телекомпанія зможе користуватися прилеглими територіями – автостоянками, зеленою зоною, дорогами і тротуарами.

Аванс у розмірі 28,08 млн грн. виплатять протягом 12 днів із набрання угодою чинності, решту – до червня. Вартість спожитих комунальних послуг буде компенсована окремо.

Засновниками «Міжнародного виставкового центру» [3] є Анатолій [4] і Віктор [5] Ткаченки та створена [6] у червні 2014 року компанія «Kratelso B.V.» (Нідерланди), адреса і телефон якої співпадає з філією відомої трастової компанії «Zedra» [7].

Раніше частка голландської фірми належала [8] кіпрському офшору «Nomatco limited».

Ткаченки також володіють ТОВ «Український венчурний центр» разом із Михайлом Мірошниченком, Інною Ткач та Юрієм Яшуніним.

Нагадаємо [9], у листопаді гендиректор НТКУ Зураб Аласанія пішов у відставку. Однією з причин стало включення вартості «Євробачення» в бюджет самої телекомпанії, унаслідок якого лишається мало коштів на реформу суспільного мовника.

Згодом комісію з перетворення Національної телекомпанії України на ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» очолив [10] голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Він призначив двох нових заступників – Олега Мельничука та Павла Грицака. Крім того, першим заступником гендиректора НТКУ зостається Олександр Харебін, який разом із Вікторією Романовою є виконавчими продюсерами «Євробачення».