- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Матір МАФного радника Кличка за два роки наколядувала нерухомості на 36 мільйонів гривень

Білоцерківець і Кличко перевіряють документи торговців [1]

Білоцерківець і Кличко перевіряють документи торговців

Жанна Білоцерковець оформила у власність елітну нерухомість на 36 мільйонів гривень в найдорожчих куточках Києва. Про це з посиланням на Єдиний реєстр речових прав на нерухоме майно повідомляє бюро “Громекс [2]».

Жанна Білоцерковець – це матір народного депутата від БПП та радника мера Кличка з питань благоустрою Дмитра Білоцерковця.

Родина Білоцерковців переїхала до Києва після окупації Криму, і Дмитро відразу очолив департамент благоустрію КМДА. Після цього мерія почала активно займатись знесенням кіосків (при цьому бюджетні кошти перераховуються фіктивним фірмам [3]) та нелегальних автогазових заправок, які після виплат «прокладочним» фірмам [4] дозволяють повернути на місце.

Вже через рік роботи сина у КМДА, у квітні 2015 року, Жанна Білоцерковець оформила право власності на квартиру в столичному клубному домі «Бруклін» площею 81 кв. м. Квартири таким метражем нині продають за ціною понад [5] 3 млн. грн.

У серпні 2016 року матір депутата купила квартиру в центрі Києва, на Печерську, у житловому комплексі «Французький квартал» площею 113 кв. м. Квартири таким метражем продають [6] у цьому будинку за 4,5 млн грн.

dobrovolcheskyh-batalonov [7]Того ж місяця Жанні Білоцерківець подарували 175 квадратних метрів землі та 227 квадратів  нерухомості у таунхаусі по вул.Добровольчих батальонів, 6/1, у так званому Царському селі на Печерську. Неподалік мешкає народний депутат Ігор Кононенко та розташована земельна ділянка президента Петра Порошенка. Нині нерухомість таким же метражем, як у Білоцерківець, у цьому таунхаусі продається [8] за $1,1 млн.

bda_carskoe_selo_800 [9]

Таким чином, вартість всієї нерухомості матері депутата – приблизно 36 млн. грн. Жінка багато років значилася співвласницею родинної фірми «Віадук-Р».

У декларації [10] про доходи Дмитро Білоцерковець зазначив трохи більше 74 тис. грн річної зарплатні та $132 тис. готівкових коштів.

Від «Наших грошей»

Коштовні квадрати у столичному Царському селі Жанні Білоцерківець у серпні 2016 подарував бізнесмен Михайло Мороз. Чоловік співволодів фірмою «Сарган-Е», що займалася програмним забезпеченням та консультуванням з питань інформатизації. Також Мороз працював у ТОВ «Європейська фінансова група». Мороз був родом з Криму, але жив у Києві.

Родина Білоцерківців, натомість, у жовтні 2016 подарувала Морозу дві квартири в Севастополі на вулиці Морській, 50, які дісталися Білоцерківцям у спадщину,  а ще землю на березі Чорного моря у севастопольському садівницькому товаристві «Міраж». Із супутникових знімків видно, що на цій ділянці стоїть невеликий будинок.

Співвласниками таунхаусу разом із Білоцерківець значаться екс-власник запорізького яхт-клубу «Україна» Ігор Михайленко, київський бізнесмен, президент федерації велоспорту Олексадр Башенко та Наталія Денькович. Усі троє свої частки купили впродовж останніх двох років. Ділянки Білоцерківець та Денькович оформлені в одного нотаіріуса.

Управління з питань взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки КМДА очолює [11] Олег Куявський – співзасновник ГО «Батьківщина молода». Дмитро Білоцерковець значиться співзасновником ГО зі схожою назвою – «Молода Батьківщина». Куявський та Білоцерковець працювали [12] у Кличка ще з часів Майдану. Куявський тоді був радником Кличка, а Білоцерковець – стажером на посаді директора управління благоустрою.