Оточення нардепа Пономарьова розіграло 2 мільйони на комп’ютери для освітян
20.12.2016   //  

ПП «Болдер» 16 грудня за результатами тендерів отримало в освітян Запорізької області два підряди щодо поставки комп’ютерів на загальну суму 1,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Відділ освіти Приазовської райдержадміністрації за 961 тис грн. замовив 142 комп’ютера по 6 770 грн. за комплект.

Відділ освіти, молоді та спорту Якимівської райдержадміністрації заплатить 837 тис грн. за 123 комп’ютера по 6 805 грн. за комплект.

До комплектів, які мають поставити до кінця року, входять системний блок, монітор, клавіатура і миша з килимком. Ціни вказано без ПДВ, бо фірма є платником єдиного податку.

Бердянська фірма «Болдер» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Ігорю Добичі, помічнику нардепа з групи «Воля народу» Олександра Пономарьова.

Ключовим активом Пономарьова є виробник моторних масел «Агрінол», розташований в Бердянську. Це підприємство оформлене на родичів депутата – Юрія та Руслана Пономарьових, а також на Добичу. До списку засновників «Агрінолу» також входить ПрАТ «Компанія з управління активами «Славутич-Інвест» Олени Давиденко та Олександра Клошинського.

Єдиним конкурентом на тендерах був ФОП Слободян Сергій Олександрович, який у 2015 році йшов у Бердянську міськраду від партії «Наш край». Він є співзасновником ТОВ «Бердянський завод залізобетонних виробів» разом із вищезгаданою КУА «Славутич-Інвест».