Голова Петропавлівської Борщагівки забезпечив себе та дочок землею в столиці
19.12.2016   //  

Сільський голова Петропавлівської Борщагівки Олексій Кодебський разом зі своїми дочками став власником великих земельних ділянок в передмісті Києва та в самій столиці, а також нерухомості.

Про це пише Ірина Федорів для «Чесно».

Дочка Кодебського Ірина Шевель останні 14 років працює лікарем офтальмологом в комунальному закладі «Центрі мікрохірургії ока КМДА». Рік тому вона стала керівником та співвласницею ТОВ «Вестай», до статутного фонду якого внесла 4,00 млн грн.

Шевель також є власницею двох нежитлових приміщень в Петропавлівській Борщагівці, загальною площею 319 кв м, будинку в цьому селі на 447 кв м та земельної ділянки 0,6 га.

budynok-shevel-v-p-borschahivtsi

Стільки ж землі їй належить в селі Чайки, яке межує з Києвом. Ще у власності Шевель житловий будинок на 123 кв м в Яремчі на Івано-Франківщині, а також їй належать апартаменти селищі Курпати в Криму, площа яких 120 кв м.

Друга дочка Кодебського — Таміла Яценко, працює в Інституті педагогіки. Вона також володіє ділянками у Петропавлівській Борщагівці (по вул. Чкалова та по вул. Борщагівська).

Сам Кодебський зареєстрований в будинку біля лісу по вул. Панаса Мирного.

budynok-kodebskoho

Раніше селищна рада Петропавлівської Борщагівки виділила безпосередньо Кодебському гектар в Вумівському лісі під сінокіс. Пізніше призначення землі змінили під забудову і вона була подарована Кодебським мешканцю Рівненської області Роману Кричильському. Саме через нього як фізичну особу продавались квартири на об’єктах будівельної компанії «Building Development Holding».

Також Кодебський разом з дочкою Тамілою отримали в 2008 році безкоштовно по ділянці мікрорайоні Жуляни.

Нині стосовно виділення Кодебському гектара в лісі Генеральна прокуратура проводить кримінальне провадження. У зв’язку з розслідуванням цієї справи 11 листопада 2016 року правоохоронці проводили обшуки у селищній раді та у домівках працівників сільради.