Держзавод за 62 мільйони замовив фірмі газу дешевше від «Нафтогазу»
19.12.2016   //  

ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект» 7 грудня уклало угоду з ТОВ «Нафтогазгруп «Деметра» про постачання природного газу на 61,90 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У першому кварталі 2017 року поставлять 8,57 млн кубометрів газу по 7 224 грн. за тисячу кубометрів.

Це на 16% дешевше за грудневий тариф «Нафтогазу України» для промисловості за умови оплати протягом або після періоду поставки у 8 578 грн. за тисячу кубометрів.

«Нафтогазгруп «Деметра» зі статутним капіталом 1 тис грн. володіє і керує киянин Ярослав Купрієнко. Фірма прописана по вул. Стельмаха, 6а, офіс 1 у Києві – разом із ТОВ «Клювтур» Олега та Уляни Жернокльов, яким керує Назар Пилипів.

На своєму сайті «НГГ «Деметра» вказувала, що входить у якусь групу компаній, що надає послуги по бурінню, ремонту та інтенсифікації свердловин.

Номер телефону фірми (044)2535707 також використовувало ТОВ «Енерго-промислова група «Югенергопромтранс». Засновником останнього є кіпрський офшор «БПК Біомасс Пауер Корпорейшн Лімітед», чиїм бенефіціаром вказано Володимира Куковальського. Раніше бенефіціарами також були Сергій Євсєєв і Жанна Григоренко, прописана разом із Русланом Журилом, нинішнім очільником ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», а до того – замдиректора ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

За перші три квартали поточного року «НГГ «Деметра» імпортувала близько 14 млн кубометрів газу від фірм «MET Gas and Energy Marketing AG» (Швейцарія), «Onico Energia SP.z.o.o. S.K.A.» (Польща) і «CFP Trading Limited Vision Exchange Building (Мальта).

Нагадаємо, у грудні 2015 року «Зоря» за 174,64 млн грн. замовила запорізькому ТОВ «Ексимгаз» Олени та Євгена Погорілих газу на весь 2016 рік. Ціна за тисячу кубометрів тоді становила 7 696 грн. і 7 855 грн. залежно від умов оплати, не вказаних в опублікованих звітах.