Держзайнятості розпиляло 3,5 мільйона на відеорекламу професій між мультиплікатором і його екс-юристом
19.12.2016   //  

Державна служба зайнятості 12 грудня за результатами тендеру замовила ТОВ «Сахалтуєв Продакшен Компані» виготовлення соціальних відеороликів за 3,59 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року за участі акторів створять 20 анімаційних відеороликів по 90-105 сек. на тему професійної орієнтації молоді по 179 тис грн. Вони будуть присвячені затребуваним на українському ринку професіям – по чотири на кожен тип:

  • людина-природа,
  • людина-техніка,
  • людина-творчість,
  • людина-людина,
  • людина-знакова система.

Ролики матимуть дві версії: для центральних телеканалів України, а також – без звуку і музики – для демонстрації на зовнішніх і внутрішніх екранах.

Замовник вимагав від учасників наявність п’яти фахівців з освітою режисера анімаційного фільму, художника-графіка, архітектора. Причому один з них мав бути членом Спілки художників України та один бути Народним художником України чи мати інше визначне звання у сфері образотворчого мистецтва. Освіта, членство і звання треба було підтвердити копіями відповідних документів. Однак єдиний конкурент ФОП Бабаджанян Грант Аветікович надав лише довідку, якою засвідчив, що має кваліфікованих працівників. Копій дипломів таких спеціалістів у його заявці не було.

babadzhanyan«Сахалтуєв Продакшен Компані» належить Андріану та Ірині Сахалтуєвим – дітям художника-мультиплікатора Радни Сахалтуєва («Острів скарбів», «Пригоди капітана Врунгеля»). Брат і сестра також співволодіють ТОВ «Кей Анімейшен Студіо» і ТОВ «Джі Ті Джі Текнолоджі».

Юрист Грант Бабаджанян у 2010-2014 роках працював у згаданій «Кей анімейшен студіо».

Нагадаємо, у листопаді держслужба замовила іншій фірмі інформаційно-роз’яснювальну кампанію в ЗМІ за 3,88 млн грн.