Чиновники вивели з комунального підприємства 360 тисяч через фіктивний переніс сміттєзвалища
18.12.2016   //  

Посадових осіб Перещепинської міської ради Дніпропетровської області та комунального підприємства «Перещепинське виробниче об’єднання житлово-комунального господарства» підозрюють у привласненні 360 тис грн. Про це свідчить ухвала Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 12 грудня.

За даними слідства, у 2011 році Перещепинська міська рада передала у постійне користування ДОКП «Перещепенське ВО ЖКГ» земельну ділянку загальною площею 5,19 га для збирання відходів. Ця земля розташована в межах міста.

За законодавством, якщо земельна ділянка для розміщення відходів знаходиться в межах населеного пункту або менш ніж 3 км від нього, то екологічний податок сплачується по коефіцієнту, який у 3 рази вищий, ніж за земельну ділянку, яка знаходиться за межами міста.

В подальшому посадові особи міськради надали комунальному підприємству, яке займається збиранням та вивезенням твердих побутових відходів, довідку з недостовірною інформацією, згідно з якою ділянка площею 5,19 га знаходиться за межами м. Перещепине на відстані понад 3 км.

У результаті, ДОКП «Перещепенське ВО ЖКГ» у 2014-2016 роках нараховувало та сплачувало менші кошти до державного бюджету. За даними слідства, за 2 останніх роки посадові особи комунального підприємства перерахували на картковий рахунок у «Приватбанку» 360 тис грн., які були зняті готівкою через банкомати.

Щоб встановити, хто знімав гроші, і як вони в подальшому використовувалися, прокурор Новомосковської місцевої прокуратури, яка розслідує кримінально провадження № 12016041500000073 від 09.11.2016, звернувся до суду з клопотанням надати доступ до фотографій осіб, які знімали гроші з карткового рахунку. Суд надав доступ.

Дніпропетровське обласне комунальне підприємство «Перещепинське виробниче об’єднання житлово-комунального господарства» з 2010 року очолює Наталія Фатєєва.