Комунальників Кернеса та оточення екс-прокурора Криму підозрюють у розтраті мільйона на ремонті будівель
17.12.2016   //  

Поліція підозрює посадових осіб спеціалізованого комунального підприємства «Харківзеленбуд» Харківської міської ради та ТОВ «Фірма «Колорит-Строй» у зловживанні службовим становищем та підробці документів, що могло призвести до розтрати більше 900 тис грн. державних коштів під час  ремонту нежитлових будівель та приміщень.

Про це свідчить ухвала Ленінського районного суду м. Харкова від 13 грудня.

За даними слідства, у жовтні 2016 року СКП «Харківзеленбуд» замовив ТОВ «Фірма «Колорит-Строй» капітальний ремонт нежитлових будівель та приміщень, які знаходяться у Харкові у пров. Чоботарський, 8, на загальну суму 912 тис грн.

В подальшому сторони підписали акти виконаних робіт, після чого комунальники до 25 листопада перерахували «Колорит-Строй» всю суму. Втім, як встановило слідство, станом на 29 листопада ремонтні роботи невиконані.

Крім цього, поліція з’ясувала, що у той час, коли приватна фірма повинна була ремонтувати будівлі та приміщення «Харківзеленбуду», працівники «Колорит-Строй» займалася ремонтом будівель та приміщень іншого підприємства – ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Електропривід-ЛТД».

Слідство також встановило, що «Колорит-Строй» та «Електропривід-ЛТД» мають єдиного бухгалтера.

Слідчі відділення СВ Холодногірського відділу поліції управління Національної поліції в Харківській області, які розслідують кримінальне провадження №42016221090000231 від 09.12.2016, отримали доступ до документації ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Електропривід-ЛТД».

ТОВ «Фірма «Колорит-Строй» створена у 2011 році. Його засновниками є Володимир Яковенко та Олена Самсон. За даними «ВДЗ» та «Прозорро», у 2014-2016 роках фірма виграла тендерів на загальну суму 12,32 млн грн. При чому СКП «Харківзеленбуд» у жовтні замовив «Колорит-Строй» ще 2 ремонти будівель та приміщень – на вул. Семиградській, 13/15-Б та у пров. Аптекарський, 26 – на загальну суму 175 тис грн.

Засновниками ТОВ «НВП «Електропривід-ЛТД» є Юрій Разіньков та Станіслав Можевітін. Останній був  відомий як один з засновників житлово-будівельного кооперативу «Улітка». Його партнерами у цьому кооперативі були син власника ТОВ «Констракшн груп інтернешнл» Денис Морус та Олександр Синчук. Це син Василя Синчука, який до 2014 року був прокурором Харківської області, а у 2014-2016 роках очолював прокуратуру Криму. У серпні цього року він звільнився з органів прокуратури.

«Констракшн груп інтернешнл» та ТОВ «Лорем плюс», директором якого є Станіслав Можевітін, постійно розігрували тендери у  Харкові. В результаті Антимонопольний комітет України оштрафував ці дві фірми та вніс їх до «чорного списку», зробивши неможливим бути учасниками закупівель протягом трьох років.