За виграш 10 мільйонів на тендері з підробленими документами бізнесмен відбувся штрафом 2550 гривень
16.12.2016   //  

Заступник директора ТОВ «Енергомашвин» Валерій Новак уклав угоду зі слідством, відповідно до якої він засуджений до 2550 грн штрафу з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-розпорядчими функціями на підприємствах, установах, організаціях строком на один рік. Про це свідчить вирок Орджонікідзевського райсуду м. Запоріжжя від 8 грудня.

12 вересня 2016 року ВАТ «Запоріжжяобленерго», 60% акцій якого належить державі, уклало договір з «Енергомашвин» на закупівлю робіт з «Реконструкції ВРУ-35 кВ ПС 150/35/6 кВ «Новозапорізька» м.Запоріжжя» вартістю 9,79 млн грн.

«Енергомашвин» виграв на тендері в системі «Prozorro», де конкурентом в нього була одна компанія – ТОВ «Екніс-Україна».

Усі документи «Енергомашвину» для конкурсу оформлював Валерій Новак. За даними слідства, він склав і видав неправдиві офіційні довідки про наявність на підприємстві працівників відповідної кваліфікації і матеріально-технічної бази для виконання договору. Фірма на час підготовки документів не мала достатньої кількості кваліфікованих працівників та необхідного обладнання.

Проти нього було порушене кримінальне провадження за ч.1 ст.366 КК – складання завідомо неправдивих офіційних документів.

Валерій Новак повністю визнав свою вину і уклав угоду з прокурором Запорізької місцевої прокуратури №3 М.С. Лєскіним. На підставі угоди Новаку призначено покарання у вигляді штрафу у 2550 грн із забороною займати посади на 1 рік.

Валерій Новак зайняв посаду заступника директора ТОВ «Енергомашвин» 07.06.2016.

Засновником ТОВ «Енергомашвин» є ТОВ «Група компаній ЕМВ», що належить Вячеславу Драгану.