«Порошенківці» за мільйон знімуть на відео церемонію першого польоту нового літака «Антонова»
16.12.2016   //  

an-132dДП «Антонов» 13 грудня уклало угоду з ТОВ «Рекламна агенція «ТВ-Комерц Груп» на проведення зйомок та виготовлення телепродукту за 1,08 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Зйомку проведуть 20 грудня о 12-13 годині в цеху №3 по вул. Академіка Туполєва, 1. Потім фірма передасть замовнику створений телепродукт на компакт-диску. Хронометраж та інші деталі у звіті про укладення договору не вказані.

Саме на цей день держпідприємство запланувало урочисту церемонію першого польоту нового багатоцільового транспортного літака-демонстратора Ан-132D.

Йдеться про легкий багатоцільовий літак, який «Антонов» розробив спільно із Саудівською Аравією. Перший зразок почали створювати у вересні 2015 року. Для складання були залучені провідні авіаційні компанії, зокрема «Pratt & Whitney Canada», «General Electric», «Honeywell», «Liebherr» і «Hamilton Sundstrand».

Керівництво «Антонова» оцінило потребу світового ринку в таких літаках на найближчі 20 років приблизно у 900 одиниць. Саудівська Аравія вже підписано угоду про майбутній запуск коопераційного виробництва на її території.

Агенція «ТВ-Комерц Груп» записана на ТОВ «Автоконтракт» і ТОВ «Престиж Груп». Кінцевим бенефіціаром «Автоконтракту» є Олександр Онисович, раніше відомий як комерційний директор «5 каналу».

«Престиж Груп» належить Владиславу Лясовському – екс-голові правління «5 каналу» та колишньому члену Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Як і «5 канал», фірма «ТВ-Комерц Груп» знаходиться на території заводу «Ленінська кузня» по вул. Електриків, 26.

Діяльність ДП «Антонов» у рангу голови ради директорів корпорації контролює Михайло Гвоздьов, який до призначення був нардепом від «Блоку Петра Порошенка».