- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У племінника екс-голови Конституційного суду, якого двічі зловили п’яним за кермом BMW, офіційно немає жодного авто

rotmistrenko1 [1]Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Михайло Ротмістренко в деклараціях про доходи за останні два роки вказав, що не користується жодним авто. При цьому, за останні 4 місяці суддя вже двічі був зупинений поліцією за водіння в нетверезому вигляді.

Про це пише [2] Prosud.

17 серпня 2016 року Михайла Ротмістренка за кермом BMW X5 зупинили [3] в Мукачево (Закарпатська обл.). Тоді вміст алкоголю в крові складав 2,24 проміле, що в 11 раз перевищує норму. Справа по цьому епізоду була направлена в Ужгородський міськрайонний суді, в якому працює сам Ротмістренко.

Справу вів Носов В.В., який постійно переносив судові засідання з причини відсутності на ньому обвинувачуваного чи його представника. Це дозволило в кінці листопада Носову визнати, що його колега Ротмістренко був нетверезий, але при цьому закрити справу через закінчення строку адміністративного стягнення.

Через три дні після вступу в силу цієї постанови, 9 грудня 2016 року, патрульна поліція Ужгороду знову зупинила суддю Ротмістренко з ознаками сп’яніння за кермом BMW X5. Погоня тривала півтори години, суддю спіймали посеред поля. Сам він визнав, що випив «50 грамів», але заявив [4], що заснув вдома і не пам’ятає яким чином опинився в автомобілі.

В декларація про доходи за 2014-й та 2015 роки Ротмістеренко вказував, що не воліє і не користується жодним авто. В останній декларації він вказав, що проживає в будинку матері, але вказав удвічі меншу його реальну площу.

Дядько Михайла Ротмістеренка – Андрій Стрижак, це колишній (2007-2010) голова Конституційного суду України.