«Альтком» та оточення Атрошенка поділили 217 мільйонів на чернігівську трасу
15.12.2016   //  

r-67-chernihiv-nizhyn-pryluky-pyryatynСлужба автомобільних доріг у Чернігівській області 1 і 13 грудня за результатами тендерів уклала дві угоди про поточний середній ремонт автодороги державного значення Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин на загальну суму 217,34 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Роботи мають виконати до кінця 2017 року. Ремонт у виконанні обох підрядників коштує близько 3,50 млн грн. за кілометр.

ТОВ «Шляхо-будівельне управління №14» за 111,47 млн грн. відремонтує трасу на ділянці  км 0+000 – км 31+589 довжиною 31,59 км.

Фірмою керує Олександр Харчук, екс-депутат Чернігівської облради від Партії регіонів, який раніше був співвласником.

Нині засновниками є Костянтин Будьонний та його ж ТОВ «Кабельний телевізійний центр м. Чернігова», де партнерами є Світлана Лакишек і ТОВ «І.Т.Т.» Наталія Дьякова. Будьонний раніше був партнером мера Чернігова Владислава Атрошенка (Блок Петра Порошенка) по ТОВ «Ріел Ко.». Зараз частка Будьонного у цій фірмі належить Миколі Лакішеку.

Підписантом «ШБУ №14» є Тетяна Нагорна – директор ДП «Тех-Сервіс» ТОВ «Телеорганізація «Ніса», співвласником якого є Атрошенко.

ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» отримає 105,87 млн грн. за ремонт ділянки км 101+000 – км 131+520 довжиною 30,52 км.

Маріупольська фірма належить голландській компанії «Альтком Б.В.» і ТОВ «Фінансово-промислова група «Альтком». Останнє зареєстровано в окупованому Донецьку на Олександра Тісленка і Сергія Павлічєва.

Основні тендерні перемоги групи «Альтком» припали на період, коли підготовку до Євро-2012 курував віце-прем’єр Борис Колесніков.

Конкурентом на обох тендерах було колективне підприємство «Ніжинська пересувна шляхобудівельна механізована колона», засноване фізособами, список яких реєстр не розкриває. Керівником є Михайло Гавриленко.

Первинна заявка ТОВ «Олександрія Кепітал» була на 6% дешевша за «Альтком». Її не допустили до аукціону через відсутність даних про те, власними чи орендованими є обладнання і матеріально-технічна база.