Портовиків підозрюють у переплаті мільйона за ремонт котельної фігуранту справи про розкрадання коштів
14.12.2016   //  

Правоохоронці підозрюють посадових осіб Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України» («АМПУ») та ТОВ «Свет-Строй» у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до завищення вартості робіт на суму понад 900 тис грн. під час ремонту котельної. Про це свідчить ухвала Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 7 грудня.

За даними слідства, у 2015 році Бердянська філія «АМПУ» замовила ТОВ «Свет-Строй» реконструкцію котельної, яка знаходиться на території Бердянського морського торговельного порту, за 2,97 млн грн. В подальшому філія держпідприємства перерахувала підряднику 2,37 млн грн. державних коштів в якості попередньої оплати.

Після цього «Свет-Строй» перерахував різними частинами 918 тис грн. трьом фірмам з ознаками фіктивності: ТОВ «Екобудмеханізація» ТОВ «Бізнес Проджект» та ТОВ «Універсал-Пром ЛТД». На думку слідчих, саме на 918 тис грн. була завищена вартість робіт.

Кримінальне провадження №12016080130000447 від 01.02.2016 розслідують слідчі СВ Бердянського ВП ГУ Національної поліції в Запорізькій області. Вони звернулися до суду з клопотанням отримати угоду, укладену між Бердянською філією «АМПУ» і ТОВ «Свет-Строй» та супровідну документацію. Суд надав доступ.

Засновником та директором ТОВ «Свет-строй» є Микола Чигар.  На початку року його підприємство  фігурувало у кримінальному проваджені щодо заволодіння коштами запорізького міського комунального підприємства «Основаніє», яке замовило «Свет-строй» ремонт житлового будинку на проспекті Соборному, 60 вартістю 1,27 млн. грн.

Як вказували слідчі, фірма підозрюється в розкраданні бюджетних коштів шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт, придбання товарів через фіктивні фірми по завищеним цінам, та конвертації бюджетних коштів у готівку.