- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Комунальник Кернеса під карною справою купив патентований софт «Прозорого офісу» за 35 мільйонів

КП «Харківський дата центр» 9 грудня уклало угоду з ТОВ «Фінмарт» про придбання програмного забезпечення на 35 млн грн. Про це повідомляється [1] у системі «Прозорро».

Замовлено комп’ютерну програму «Центр соціальних послуг», яка призначена для автоматизованого надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс» [2].

Закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. Торгово-промислової палати України підтвердила замовнику, що автором єдиної такої програми на ринку є Євгенія Панова. Остання у свою чергу передала виключні майнові права київській фірмі «Фінмарт», яка вперше отримала держпідряд.

Засновником і директором «Фінмарту» [3] є Віталій Володимирович Панов із Олешків Херсонської обл. У ролі кінцевого бенефіціара він має іншу прописку – в смт. Пісківка Київської обл. Там із ним за однією адресою зареєстрована вищезгадана Євгенія Валеріївна Панова, власниця ТОВ «Софт Флекс» [4]. У 2007 році саме їй та Станіславу Зелінському деякий час належав «Фінмарт».

Панов також володіє харківським Інтернет-провайдером [5] ТОВ «Гефест Інвест» разом із Василем Павленком, який у 2015 році йшов [6] у Корсунь-Шевченківську міськраду Черкаської обл. від «Опозиційного блоку».

У 2013 році Департамент освіти Харківської міськради замовив «Гефест Інвест» послуги Інтернету для навчальних закладів міста за 597 тис грн.

«Харківський дата центр» було створено [7] у вересні, керує ним Олександр Яковлев [8], екс-директор КП «Жилкомсервіс».

Нагадаємо [9], у травні 2015 року на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав про затримання Яковлева.

За словами міністра, Яковлеву пред’явили [10] звинувачення в тому, що він зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з головним бухгалтером підприємства Іриною Кузнецовою розтратив гроші КП «Жилкомсервіс» на суму 10,39 млн грн.

Пізніше в ухвалі Печерського районного суду, підопічні Авакова вже розповідали про понад 25 млн грн. збитків. За підозрою правоохоронців, у 2012-2014 роках керівники КП уклали низку договорів про поставку товарів, робіт та послуг із підприємствами, що мали ознаки фіктивності (відсутній персонал та матеріальна база для провадження діяльності). Більше того, серед цих фірм були компанії з «конвертаційного центру» [11] вбитого у Москві сепаратиста Жиліна.

До суду справа потрапила цього року, але лише у жовтні були закінчене [12] підготовче судове засідання. Справу розглядає Дзержинський суд міста Харкова.