Екс-«завгосп» столичної прокуратури має 5 гектарів землі і дачу на 287 квадратів
13.12.2016   //  

vitalij-liferenko_foto-19 грудня подав декларацію перед звільненням начальник відділу матеріально-технічного забезпечення та соціально-побутових потреб прокуратури Києва Віталій Ліференко.

Родина Ліференка володіє 11 земельними ділянками площею 5,1 га та садовим будинком 287 кв м. Про це стало відомо з реєстру речових прав на нерухоме майно та розпорядження голови Бориспільської РДА Дмитра Вороніна.

Одна ділянка взята в іпотеку, решту прокурор купив або отримав свідоцтва про право власності в 2013-2015 роках. Садовий будинок записаний на дружину прокурора Юлію Лугову. Право власності на нього жінка оформила у грудні 2013 року.

liferenko_dim

Вісім наділів Ліференка розташовані поблизу Гнідина Бориспільського району Київської області. Більшість – у СТ «Святище-2». Це, зокрема, 0,4 га на березі Дніпра, де Ліференко вже облаштував пляж з закритим на нього виходом та отримав розпорядження голови Бориспільської РДА на розробку детального плану території однієї з ділянок для зведення там ще одного садового будинку.

bereh_dnipra_skryn

Реєстрацію ділянки Ліференка, а також інших власників у 2015 році намагалася через суд скасувати Ольга Федусенко. Жінка судилася за доступ до узбережжя Дніпра, приватизованого власниками прибережних ділянок. Ліференко та один із власників приватизованих ділянок, Костянтин Рибальченко, подали зустрічний позов, із вимогою скасувати реєстрацію ділянки Федусенко. Тож жінці вже довелося думати не про доступ до води, а про те, як зберегти власну ділянку.

За даними реєстру нерухомості, недалеко від СТ «Святище-2» на вулиці Каштановій, Ліференко володів дачею вартістю 1,3 млн грн, яку продав у 2013 році.

Ще 2 га землі розташовані на території Сошниківської сільради на Київщині, неподалік військового полігону Нацгвардії. Свідоцтво про право власності на ділянки Ліференко отримав у березні 2014 року.

У декларації перед звільненням держслужбовець вказав 10 земельних ділянок. Проте в декларації за 2015 він зазначив, що одну земельну ділянку родина продала.

Також Віталій Ліференко задекларував п’ять автомобілів. Серед них BMW X5 2008 р.в., придбана у 2013.році. Нині таке авто, навіть із пробігом в 160 тис. км коштує $25 тис.

bmv mers

Ще в прокурорської родини є Mersedes-Benz CLS350 2006 року випуску, на якому їздить дружина прокурорського завгоспа Юлія Лугова. Таке авто навіть із пробігом у 200 км коштує $20 тис. Також родина Ліференків володіє автівками Hyundai Accent 1996 року, Daewoo Lanos 2003 та FIAT Dukato 2001.

З 2003 по 2011 Віталій Ліференко був зареєстрований як приватний підприємець – торгував у роздріб із лотків та на ринках. Із жовтня 2011 року працював у прокуратурі Києва. Ліференко також є учасником ТОВ «Астрея 2007», про що не згадує у декларації. Фірма зареєстрована у 2007 році в селі Бобриця Києво-Святошинського району на Київщині.

В декларації звільненням Ліференко вказав, що зберігає готівкою 1,5 млн грн., а його дружина 600 тис. грн. Водночас річний дохід прокурора за минулий рік – 191 тис. грн. Дружина Ліференка Юлія Лугова з 2004 року зареєстрована як приватний підприємець, здає в оренду нерухоме майно. За інформацією з декларації Ліференка, минулого року Юлія Лугова отримала 132 грн доходу від підприємницької діяльності, і ще 600 тис. грн. – від продажу нерухомості.