Після нового розгляду обвинувачений в отриманні хабара екс-голова РДА отримав ще більший строк
12.12.2016   //  

Екс-голова Бобровицької райдержадміністрації Микола Супрун засуджений до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, а також з позбавленням його права обіймати посади на три роки і позбавленням 5 рангу 3 категорії державного службовця. Про це свідчить вирок Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 5 грудня.

Суд визнав Супруна винним в отриманні 45 тис грн хабара у серпні 2015 року від директора ТОВ «Інтергаз-5000» за сприяння у виділенні його працівнику ділянки 0,4 га і зміни її цільового призначення з сільськогосподарського під будівництво газової заправної станції.

Микола Супрун свою вину не визнав – стверджує, що отримував спонсорську допомогу на будівництво РАЦСу у Бобровиці.

Зауважимо, що архітектор в суді підтвердив, що проект РАЦСу коштував 45 тис грн. У день, коли голова РДА був затриманий, архітектор приїхав отримати 45 тис грн за роботи по РАЦСу, маючи при собі кошторис, приходний касовий ордер, калькуляцію, але гроші за проект так і не отримав.

Суд дійшов висновку, що вина екс-голови РДА в отриманні грошей для власних потреб, а не на проект РАЦСу, доведена.

Нагадаємо, у лютому цього року суд першої інстанції вже визнавав Супруна винним і засудив його до 6 років позбавлення волі. Однак у травні апеляційний суд цей вирок скасував, посилаючись на неповне дослідження усіх обставин справи, і відправив справу на новий розгляд, який відбувся у грудні.

Засновниками ТОВ «Інтергаз-5000» є Микола Савченко і Зінаїда Гусак з Бобровиці. Директором фірми є Анатолій Гусак.