Білоруси виграли 95 мільйонів на насосні установки для «Укргазвидобування» за таємними цінами
08.12.2016   //  
nasosna-ustanovka-n505

Насосна установка Н505 ціною близько 16 мільйонів гривень

ПАТ «Укргазвидобування» 29 листопада за результатами тендеру замовило СЗАТ «Фідмаш» (Білорусь) спецтехніки на 95,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До травня 2017 року поставлять шість пересувних насосних установок Н505 на повнопривідному шасі МАЗ-MAN 6х6 Євро-5: три – з робочим тиском 70 МПа і три – з робочим тиском 10 МПа. Вони призначені для закачування у нафтові та газові свердловини технологічних рідин під тиском під час виконання підземного ремонту і стимуляції свердловин при спільній роботі з колтюбінговим обладнанням.

У первинній пропозиції «Фідмаш» пропонував менш потужні установки по $660 тис, а більш потужні – по $700 тис. без ПДВ. Однак під час аукціону він знизив ціну на 31%, а замовник не оприлюднив договір, відтак остаточні ціни невідомі.

Ціна угоди на третину нижча за очікувану вартість закупівлі у 149,37 млн грн.

Мінський «Фідмаш» був створений у 2001 році у складі російсько-білоруської групи підприємств «ФІД». Зараз він входить у міжнародну корпорацію «National Oilwell Varco» («NOV»), головною організацією якої є «National Oilwell Varco, Inc.» (Делавер, США).

Дорожчими конкурентами були ТОВ «Кежуйнафтогазтех Україна», ТОВ «Проектно-виробнича компанія «Конструкторське бюро пожежних та спеціальних машин», ТОВ «Денімекс Юкрейн», ТОВ «ІВК Енерджі», «KATT GmbH» (Німеччина), «S.C. Upetrom 1Mai Trading S.R.L.» (Румунія) і «S.C. Drilling Equipment S.R.L.» (Румунія).