МОН викинув «Софт-лайн» з тендеру заради фірми, яка робила систему документообігу Гройсману
07.12.2016   //  

ynformtehnolohiji-planМіністерство освіти і науки України 6 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ НВП «Інформаційні технології» на постачання та налагодження програмного забезпечення Системи електронного документообігу (І черга) вартістю 43 тис грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

До кінця року передбачена поставка двох ліцензій системи «IT-Enterprise» з забезпеченням використання на 20 робочих місцях вартістю 19 тис грн. Решта коштів піде на налагодження програмного забезпечення.

Контракт з боку міністерства підписав замміністра Роман Греба.

При цьому Міністерство і «Інформаційні технології» уклали також ліцензійну угоду. Нею передбачено, що за фірмою залишаються виняткові авторські права на програмний комплекс. Відтак це забезпечує монополію постачальника на подальше сервісне обслуговування системи документообігу МОН.

У тендерній заявці «Інформаційні технології» навели кілька прикладів успішного впровадження системи «IT-Enterprise». У тому числі вказано проект у Вінниці, впроваджений після 2008 року, коли мером міста був нинішній голова уряду Володимир Гройсман. У тому числі вказано відкриття «Прозорого офісу» в будівлі міськради.

ynformtehnolohiji-pryklad-z-vinnytseyu ynformtehnolohiji-pryklad-z-vinnytseyu2

Також прізвище Гройсмана фірма використала у презентації роботи своєї системи.

ynformtehnolohiji-pryklad-z-hrojsmanom

Дані про підтвердження досвіду наведені у презентації фірми, прикріпленої до тендерної документації.

Засновниками київського ТОВ НВП «Інформаційні технології» є Володимир Михайлов, Олександр Скріпін, Костянтин Шурек і Олег Щербатенко. Фірма є одним з найбільших учасників відповідного ринку України і має впроваджувальний центр також у Росії.

На тендер МОН подавали заявки ще дві компанії – ТОВ «Інтелект Софт» з системою АСКОД, інтегрованою до системи ІС ПРО, та відома фірма ТОВ «Софтлайн ІТ» з програмою «Megapolis.DocNet».

Обидві фірми запропонували свої програми за 100 гривень, тобто у 430 разів дешевше від переможця. Однак їх обидві відхилили у тому числі за відсутність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних угод. «Софтлайнівцям», які є піонерами комп’ютерізації українських органів влади, вказали, що підтвердженням досвіду з впровадження системи «Megapolis.DocNet» не є їхні угоди з Генпрокуратурою, Мінмолодьспортом, Держкомстатом, Держпенітенціарною службою та Чернівецькою міськрадою.