Одеський бюджет хоче викупити квартири у Труханова та його друзів з переплатою 3 мільйони
06.12.2016   //  

Одеська міська рада планує купити 7 грудня дозволити купівлю 8 квартир в комунальну власність загальною вартістю 11,42 млн грн.

Відповідний проект рішення зареєстрований в порядку денному.

zhk-prohorivskyjДепутати планують купити у ТОВ «Екоп-Південь» двокімнатну квартиру за адресою вул. Прохоровська, 39 загальною площею 70 кв м за 1,62 млн грн. Співзасновник фірми є Андрій Іванчо. Він є віце-президентом ГО «Українська федерація таїландського боксу муей-тай», яку очолює мер Одеси Геннадій Труханов.

У відкритих джерелах вказано, що ЖК «Прохоровський», де депутати планують купити квартиру у «Екоп-Південь», побудований ТОВ «Ростінвестгруп». Зараз ця фірма перебуває в стані припинення, вона записана на Юрія Шумахера і компаніі «Соєр і Брантон Лтд» (Тортола). Шумахер пройшов в міськраду за списками партії «Довіряй ділам Труханова. Разом з мером Одеси Шумахер володіють вірґінським офшором «Corderoy Trading Limited».

В оголошеннях про продаж нерухомості в цьому житло комплексі можна знайти пропозиції по ціні $676 за кв м. Це на чверть дешевше від ціни, яку збирається заплатити одеський бюджет.

Ще міськрада купить п’ять однокімнатних квартир площею 61 кв м кожна у ТОВ «Промислово-будівельна група «Інтобуд». За кожну з них планують заплати 1,36-1,37 млн грн. Ці квартири знаходяться в одному будинку за адресою Марсельська, 38. Власниками фірми є Юлія Аксанюк, Володимир Вегерінський Володимир та Артур Коробчинський. Останній раніше був помічником Геннадія Труханова, коли той був народним депутатом.

Також заплановану купити за 1,50 млн грн у Надії та Олександри Прохорових трикімнатну квартиру площею 69 кв м в житловому комплексі «Острова» по вул. Академіка Корольова, 63. Його збудував вищезгаданий «Інтобуд».

tsina-v-zhk-ostrovaТут нерухомість обійдеться бюджету в середньому по $827 за кв м. А на сайті забудовника ціна таких квартир вказана на рівні $730 за кв м.

Ще 1,35 млн грн. буде витрачено на купівлю трикімнатної квартири на вул. Академіка Заболотного, 59. Продавцем виступить сім’я Курінних – Анатолій Курінний та його діти Ірина і Богдан. Площа цієї квартири складає 68 кв м.

Нагадаємо, в середині жовтня Одеська міськрада дала дозвіл на купівлю у ТОВ «Девелопмент Еліт» нежитлових приміщень на вул. Косівська,2-Д за 185 млн грн. Ця фірма була створена 25 серпня мешканцем гуртожику Одеської  юракадемії Петром Загодіренком. Наступного дня після реєстрації фірма придбала згадану нерухомість, яка раніше, за оцінками експертів, була куплена за 3,8 млн грн.