- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Труханівці» розпиляли 11 мільйонів на ремонт спорткомплексу за таємними цінами

korolova-odesa [1]Управління капітального будівництва Одеської міської ради 30 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «БВК «Пик-Строй» капітальний ремонт спортивного комплексу за 10,50 млн грн. Про це повідомляється [2] у системі «Прозорро».

До кінця 2017 року мають відремонтувати спорткомплекс біля житлових будинків № 51, 53, 55 по вул. Академіка Корольова. Влаштують футбольне поле, бігові доріжки, спортивне містечко і теплотрасу із системою дистанційного контролю та моніторингу.

На заробітну плату піде 344 тис грн., тобто трохи більше трьох відсотків від загальної суми контракту. На прибуток фірми заплановано 63 тис грн., або 0,6%.

Протокол узгоджених цін на матеріальні ресурси не був опублікований, відтак їх неможливо порівняти з ринковими цінами на предмет завищення.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Ростдорстрой». Фірму записано на вірґінський офшор «Сайдлейк Інтернешнл Лімітед», бенефіціарами якого є авторитетний бізнесмен Олександр Жуков з Лондона, депутат Одеської міськради Юрій Шумахер (партія «Довіряй ділам» Геннадія Труханова), Олександр Рацкевич і Євген Коновалов.

Шумахер із Трухановим володіють [3] вірґінським офшором «Corderoy Trading Limited».

Донька Жукова Дар’я є громадянською дружиною російського мільярдера Романа Абрамовіча, якого вважають одним з «гаманців» Володимира Путіна.

 Із 2008 року «Ростдорстрой» виграв торгів на 4,53 млрд грн.

Одеським «БВК «Пик-Строй» володіють одесити Захар Петровицький і Марина Лозовенко та Андрій М’ястковецький з Вінниччини.

Марина Лозовенко (Ізбаш) є депутатом [4] Одеської міськради від тієї ж партії «Довіряй ділам» Труханова. Раніше вона була помічницею [5] Труханова, коли той був нардепом від Партії регіонів.

У держреєстрі фірма має номер телефону 048 7261577, що належить [6] ТОВ «ДРСУ-КОМ» Олега Пеко, Миколи Данилюка та Олександра Мельникова. Раніше співвласницею цієї фірми була Наталія Шумахер, яка свого часу проживала разом з Юрієм Шумахером.

Інший номер телефону фірми 048 7263544 використовує [7] також нині ліквідоване ТОВ «Пантеон-Юг» [8]. Його засновником свого часу був Михайло Старушкевич. Раніше тому належало одеське ТОВ «Південні фондові технології», чия назва співпадає із назвою російського ТОВ «Южные фондовые технологии» з групи «Рост». Зараз «Південні фондові технології» записані на Наталю Ганевич.

Нагадаємо, НАБУ розслідує [9] можливу розтрату бюджетних коштів мером Одеси Геннадієм Трухановим, посадовцями міськради і «Ростдорстрой» та низки інших компаній.