- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Мінюст дав британським юристам ще $600 тисяч на захист від «приватівців»

vartist-posluh-latham-_-watkins-koshtorys [1]Міністерство юстиції України 1 грудня уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою  «Latham & Watkins (London) Llp» (Великобританія) про юридичні послуги на $600 тис, або близько 15,34 млн грн. Про це повідомляється [2] у системі «Прозорро».

Згідно з розпорядженням [3] Кабміну, тендер [4] провели за переговорною процедурою, оскільки закупівля юридичних послуг пов’язана із захистом прав та інтересів держави.

До кінця року фірма представлятиме Україну в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольм (Швеція) у справі №SCC V 2015/092 за позовами міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» – кіпрських компаній «Littop Enterprises Limited», «Bridgemont Ventures Limited» та «Bordo Management Limited», пов’язаних з групою «Приват».

За угодою, найдорожче коштують послуги партнера Себастьяна Зеельмана – $960 за годину. Також кошторис включає копіювання 250 сторінок документів по $2 за кожну.

Претензії стосуються підвищення ренти на видобуток газу та обмеження «Укрнафти» в праві вільного продажу газу. Сума позовних вимог становить більш ніж $5 млрд. До 10 січня 2017 року українська сторона має подати свої заперечення на позовну заяву.

У листопаді 2015 року Мінюст уже наймав [5] «Latham & Watkins Llp» в якості юридичного радника у цій справі.

Крім того, у березні 2016 року захист у цій справі в Лондонському міжнародному арбітражному суді замовили фірмі «King & Wood Mallesons LLP» (Великобританія) за 478 тис євро. [6]