Вілкул розіграв між близькими фірмами 54 мільйони на мережі та благоустрій вулиці
02.12.2016   //  

Управління капітального будівництва виконкому Криворізької міської ради 24 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Донпромпроект» будівельних робіт на 53,98 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2017 року для садибного будівництва по вул. Симонова влаштують інженерні мережі та споруди, асфальтобетонне покриття дороги і тротуарів, дитячий майданчик і майданчик під сміттєві контейнери, нанесуть розмітку, встановлять урни і лавки, благоустроять та озеленять територію. Йдеться про вулицю навколо мікрорайону «Східний 1».

perelik-lokalnyh-koshtorysiv-donpromproektПротокол узгоджених цін на матеріальні ресурси не був опублікований, відтак їх неможливо порівняти з ринковими цінами на предмет завищення. Згідно переліку кошторисів, найдорожче коштують дорожнє покриття – 17,62 млн грн. і зовнішня каналізація – 14,75 млн грн. Дитячий майданчик обійдеться в 65 тис грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Альянс-Строй-Проект» із нижчою на 9% ціною. Його заявку відхилили через відсутність технічного завдання, інформації про кваліфікацію працівників та довідки про обладнання і матеріально-технічну базу.

Зараз криворізький «Донпромпроект» належить Юрію Герману з Тернопільщини. До початку 2015 року він керував нині ліквідованим ПАТ «Криворіжжитлобуд» Ольги Отфiновської, Алли Чернявської, екс-керівника КЗ «Молодіжний центр Дніпропетровщини» Дніпропетровської облради Андрія Сухарева та екс-керівника КП «Сансервіс» Сергія Смєлого. Раніше співвласником і гендиректором цієї компанії був екс-депутат Криворізької райради від Партії регіонів Віктор Геночкин.

Торік фірмою-переможцем володів Марко Попов, відомий як співзасновник ТОВ «Ремтекс», де його партнерами були Інна Рожкова та екс-депутат Криворізької райради від Партії регіонів Юрій Вінклер. Місцеве видання «Лица» писало про цілу низку будівельних фірм, пов’язаних із людьми на прізвище Попов.

Ще раніше засновником «Донпромпроекту» був Денис Мілютін, який на пару з Юрієм Філімошиним володіє фірмою зі схожою назвою – ТОВ «Ремтекс.».

Усього з 2012 року переможець отримав держпідрядів на 105,37 млн грн.

Дніпровський «Альянс-Строй-Проект» належить вищезгаданому Юрію Філімошину. Ця фірма зі статутним капіталом 5 тис грн. була створена у травні й не вигравала торгів.

vul-symonova-kryvyj-rihremteks