Державні водники отримають 29 мільйонів за днопоглиблення Ізмаїльського морпорту
02.12.2016   //  

Адміністрація Ізмаїльського морського порту 23 листопада за результатами тендеру замовила ДП «Укрводшлях» послуги експлуатаційного днопоглиблення акваторії на 29,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2017 року виконають днопоглиблення в обсязі 187 тис куб. м. Відтак роботи коштують у середньому 156 грн. за кубометр.

Ґрунт вивозитимуть за 2 км від ділянок біля причалів №12-14, 19-22 ВПК-2 і на вході до ковшу 90 км Дунаю та за 4 км від ділянки у ковші та на вході до ковшу 85 км Дунаю.

Держпідприємство буде використовувати власні судна – багаточерпаковий самохідний земснаряд «Євген Колодочка», ґрунтовідвізні шаланди «КШ-1» і «КШ-2», буксирні теплоходи «Айдар» і «Бурун», буксир для обслуговування плавучих знаків навігаційної обстановки «Створ», а також промірне обладнання, орендоване у ПП «Гриф».

Ціна угоди на 5% нижча за очікувану вартість закупівлі в 30,86 млн грн.

Єдиним конкурентом був згаданий «Техморгідрострой Миколаїв». Обидва учасники торгів жодного разу не знижували ціни.

Дешевшу на 0,3% заявку ПП «Інфлот-Данубіус Ейдженсі» не допустили до аукціону через не надане забезпечення.

Державний «Укрводшлях» Мінінфраструктури очолює Микола Верещака.

Торік посадовців підприємства підозрювали в незаконному намиві піску в акваторії Дніпра в Києві. Останньою ухвалою від червня 2015 р. суд лишив під арештом його несамохідний земснаряд «Дніпровський-27».

Засновником і директором «Техморгідрострой Миколаїв» є Олексій Буштрук, який раніше володів ТОВ «РСУ-Водстрой Компани», що нині належить Володимиру Ряскову.

У 2013 р. АМКУ оштрафував «Техморгідрострой Миколаїв» за змову з «РСУ-ВСК» на тендері ДП «Бердянський морський торгівельний порт».

Буштрук також був співвласником нині ліквідованого ТОВ «Никморгидрострой» із головним інженером Дніпро-Бузького морпорту Олександром Мусієнком і замначальника ВСП «Портопункт Очаків» ДП «Миколаївський морський торговельний порт» Костянтином Сизовим.

Нагадаємо, СБУ підозрює, що «Техморгідрострой Миколаїв» і ТОВ «Лігос УА» залучало до робіт російські судна. У подальшому кошти, отримані фірмами від АМПУ та його філій за послуги днопоглиблення, конвертувалися в іноземну валюту та перераховувалися за межі України на рахунки іноземних компаній для фінансування участі осіб у діяльності «ДНР» і «ЛНР», вважає слідство.

АМПУ очолює Анатолій Амелін, який раніше очолював одне з підприємств дружини впливового нардепа від «Народного фронту» Андрія Іванчука. У серпні СБУ просило суд арештувати Амеліна по справі про розтрату 3,5 млн грн. на закупівлі палива. Однак його залишили на свободі під заставу 1,4 млн грн. Він був відсторонений від посади до 26 листопада, тим часом обов’язки директора виконував є Юрій Наконечний.