Порученці Столара так і не замінили паршиве дизпаливо і не заплатили штраф 23 мільйони Держрезерву
01.12.2016   //  

Господарський суд м. Києва 1 грудня розгляне заяву Державного агентства резерву України про зміну способу виконання судового рішення річної давності, за яким ТОВ «Імоті Стар» повинне замінити неякісне дизпаливо і сплатити 23,41 млн грн штрафу. Про це свідчить ухвала від 21 листопада.

Ще 14 серпня 2015 року суд ухвалив рішення, згідно з яким фірма зобов’язана замінити поставлені за контрактом 2011 року 9879 тонн дизельного палива підвищеної якості (Євро) марки D виду ІІ, що не відповідає вимогам ДСТУ. А також «Імоті Стар» має виплатити на користь Держрезерву 23,41 млн грн штрафу.

1 вересня того ж року були видані відповідні судові накази, які, однак, досі не виконані.

17 листопада Держагентство резерву звернулося до суду із заявою про зміну способу виконання рішення суду.

Суд зобов’язав фірму надати письмові пояснення, чому вона не може виконати заміну дизпалива і сплату штрафу.

Нагадаємо, відповідно до контракту 2011 року Держрезерв закупив у «Імоті Стар» дизпалива за 117,07 млн грн. У 2014 році у ході перевірки були виявлені відхилення від держстандарту.

ТОВ «Імоті Стар» була створена у 2008 році в Києві. Сьогодні власником і засновником фірми значиться Олександр Олійник. Фірма прописане за адресою масової реєстрації. Зокрема, тут же зареєстрований ще один переможець торгів Держрезерву – ТОВ «ВКП «СКБ», що також поставило в держрезерв неякісне паливо, яке суд постановив замінити. Обидві фірми – «Імоті Стар» і «ВКП «СКБ» – брали кредити в банку «Камбіо», а одним з їхніх поручителів був особисто екс-депутат Київради Вадим Столар.